Melisa Gürpınar Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

melisagTiyatro Eleştirmenler Birliği ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi, şair, yazar Melisa Gürpınar, 24 Kasım günü sabah saatlerinde, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Günpınar’ın cezanesi Çarşamba günü İstanbul’da toprağa verilecek.

Melisa Gürpınar, 1964 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra tiyatro öğrenimine 1965-1967 yılları arasında Londra’da devam etti. Aynı dönemde, BBC Türkçe Servisi’nde kültür programları yapan Gürpınar, amatör ve profesyonel birçok tiyatronun kurucu üyesi oldu. Ardından birçok yayında tiyatro eleştirmenliği yaptı.

İlk şiir kitabı “Umut Pembeleri”, 1962 yılında yayımlandı, sonrasında “Yeni Bir Gün Şarkısı”, “Geceyarısı Notları”, “Ara Beni Sevgilim Sözcüklerin İçinde” ve “Yalnızlık Mevsimi” gibi pek çok şiir kitabı geldi.

1990’da yayımlanan “İstanbul’un Gözleri Mahmur” adlı şiirsel öyküleri, Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü aldı. 1993 yılında yayımlanan “Yeni Zaman Eski Hayat” adlı oyunu ise Avni Dilligil Ödülü’nü değer görüldü. Çocuk ve ilk gençlik kitapları yazdı. 2003 yılında “Ada Şiirleri” kitabıyla Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne değer bulunan Gürpınar, son olarak 2001 yılında “Gezintiler” adındaki dosyasıyla Yunus Nadi Şiir Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.