Sanatçı Recep Yener Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

recepyener1Tiyatro sanatçısı Recep Yener dün geçirdiği kalp krizinin ardından bugün hayatını kaybetti. Aynı zamanda Nâzım Oyuncuları’ndan olan 58 yaşındaki sanatçı, birkaç gün önce Kadıköy’de bulunan Şifa Hastanesi’ne yemek zehirlenme şüphesiyle gittiği ancak kendisine yalnızca ağrı kesici verildiği ve dün de kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Talimhane Tiyatrosu’nda oynadığı “Bir Halk Düşmanı” oyunu esnasında fenalaşan Yener hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Yener, açık kalp ameliyatına alındı. Sabah saatlerine dek süren operasyonun ardından bugün akşam saatlerinde hayata gözlerine yumdu.

‘Yol arkadaşımızdı’
Sanatçı Orhan Aydın, uzun yıllar sahne arkadaşı olan Recep Yener’in hayatına kaybetmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Recep Yener, NHKM ve Nâzım oyuncularının yol arkadaşı olan bir yaratıcıydı, yaptığımız okuma tiyatrolarında da oyuncu olarak sahne oldu. Birlikte Sakıncalı Piyade’yi oynadık. Bir hukukçuydu, Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncusuydu. Rol seçmedi, metin seçti. İçinde eşitlik, özgürlük, aşk, barış olan oyunları seçti. Kendisi bir hayat adamıydı, ölümlü bir yaratıcıyı kaybettik.”

Sanatçı Recep Yener, “Dondurmam Gaymak”, “Entelköy Efeköy’e Karşı”, “Düttürü Dünya”, “Neden Tarkovski Olamıyorum” isimli filmlerde ve “Deli Yürek”, “Yasak” gibi televizyon dizilerinde de rol almıştı.

Sanatçı Yener için 4 Kasım Salı günü saat 12’de Ses Tiyatrosu’nda tören gerçekleştirilecek. Tören sonrası yapılacak cenazenin ardından Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek

Sol 

Paylaş.

Yanıtla