Şinasi ve Akün Sahnelerinin Bulunduğu Bina Satıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

26610181Ankara’nın sembol tiyatro salonları olan Akün ve Şinasi sahnelerinin bulunduğu binanın satıldığı iddialarına Emek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yazıcı son noktayı koydu.

‘1 YIL BOYUNCA TÜM KİRACILAR İÇİNDE KALACAK’

Binayı 15 gün önce davet usulüyle yaptıkları ihale sonrasında sattıklarını belirten Yazıcı, “Ancak tapu devir işleminin gerçekleşmesinin ardından içindeki kurum ve kuruluşlar 1 yıl daha kalacaklar. Sonrasında binanın yeni sahibiyle anlaşırlarsa, kiracılık devam edebilir” dedi.

‘AKÜN VE ŞİNASİ SAHNESİ’Nİ DEĞİL KENDİ BİNAMIZI SATTIK’

Yazıcı, satışla ilgili olarak şu detayları verdi:

“Biz defalarca ihaleye çıktık. Ancak binanın değerine yakın bir rakam çıkmadığı için satıştan vazgeçtik. Daha önce verilen teklifler 18 milyon TL civarında kalıyordu. Son dönemde ise bazı firma ve işadamları ilgilendiğini söyleyince davet usulüyle ihale yaptık. Daha önce defalarca ilan verdik, bir sonuç alamadık. Bu nedenle bu kez davet usulüne başvurduk. Devlet Tiyatroları’na bağlı Akün ve Şinasi sahnesini sattık demek çok doğru olmaz. İçinde Akün ve Şinasi sahnesinin de yer aldığı kendi binamızı sattık.

’33 MİLYON 200 BİN TL’YE SATTIK’İhale rakamı 31 milyon 200 bin TL olarak gerçekleşti. Bizim yaptığımız 2 milyon TL’lik tadilat da eklenince rakam; 33 milyon 200 bin TL artı KDV oldu. Binanın yeni sahibi de Ahmet Meriç isimli bir işadamı oldu.”

HÜRRİYET

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.