Siz Siz Olun, Oran’da ‘OKUL’lu Olun!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaşam Kaya

Geçtiğimiz hafta, tiyatro sezonu başladığı günden bu yana otuzun üzerinde izlediğim oyunların eleştirisini yazmaya çalışırken çok sevgili oyuncu dostum Serhat Kılıç’tan telefon aldım. Birçoğunuz o’nu TRT’de yayınlanan ‘Seksenler’ dizisinden ve sunduğu yarışma programından tanıyorsunuz. Ben ise Serhat’ı Tracy Letts’in ‘Bug / Böcek’ oyunundan bu yana sahnede, geçmişte de tanışık olduğumuz ortak dostlarımdan bilirim. Hem tiyatroda hem de ekranda kaliteli işler gerçekleştiren başarılı oyuncu, bir dönem kanser tedavisi görüp yeniden hayata sıkı sıkıya bağlandığı günden bu yana sanat adına harikulade işler yapmayı sürdürüyor. İşte yine o muhteşem projelerinden bir tanesini haber vermek için beni telefonla aramış Serhat. Ankara’nın nezih semti Oran’da ciddi ciddi konservatuar açacağının müjdesini söyleyip, açılışa katılıp katılmayacağımı sorunca, tüm işleri elimin tersi ile bir kenara bırakıp apar topar Ankara’nın yolunu tuttum.

Serhat dans eğitimi alan kardeşi Sinem ile kolları sıvayıp bir binayı çok güzel eğitim yuvası haline dönüştürmeyi başarmış. Türkiye’nin en kaliteli ‘öğretim’ kadrosunu oluşturan “OKUL SERHAT KILIÇ”ın açılışında olmak benim için büyük onur. Kadronun hangi isimlerden oluştuğunu yazının ilerleyen bölümlerinde yazacağım. Öncelikle ‘Okul’ adlı yeni bir konservatuarı Ankara’ya, Türkiye’ye kazandıran Serhat’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Açılış gecesinde yaptığı konuşmada ‘sanatla ufacık dahi olsa ilgilenen bir insan, üç beş kişiyle toplanıp masum bir çocuğu öldüresiye dövmez, döverek kimseyi öldürmez’ cümlesi ne kadar doğru. Sanatın günümüz politikasına ‘olumlu’ etkileri arttıkça, Türkiye’nin aydınlık günlere doğru hızlıca yelken açacağı kesin. Kazandığı parasını insanları sanatla eğitmek için yatıran Serhat Kılıç bu ülkenin gerçek aydını. Düşünün popüler kültür içinde o kadar çok sanatçı (!) var ki, onlar böylesi işlere kalkışsalar kim bilir toplum olarak nasıl değişim içine gireriz?! ‘Olur belki bir gün’ diyerek, “Okul Serhat Kılıç” hakkında yazmaya başlıyorum.

“Okul Serhat Kılıç”

Alanlarında yetkinliğini kanıtlamış; Meral Üner, Münir Canar, Yücel Erten, Tamer Levent, Tamer Aykut, Meltem Baytok, Serhat Nalbantoğlu, Prf. Dr. Çiler Dursun, Sevgi Türkay, Prf. Dr. Halil Turan, Serhat Kılıç, Fulya Koçak, Dilek Tekintaş, Özge Ökten, Özen Yula, Emre Koyuncuoğlu, Handan Ergiydiren ve Özgür Asal ‘OKUL’ adına bir araya getirilmiş. İsimlere bakılınca konservatuar için ne denli kaliteli sanat insanlarının seçildiğini anlarız. Geleneksel Türkiye Tiyatrosu’nun son temsilcisi diyebileceğimiz Münir Canar, Medya okur yazarlığı üzerine uzman isim Prof. Dr. Çiler Dursun isimlerden öne çıkanlar. On beş yıllık tiyatro eleştirmenliğim boyunca kendilerinden saygıyla söz ettiren tüm isimleri ‘OKUL’un kadrosunda görmek mümkün.

“OKUL SERHAT KILIÇ” alternatif sanat deneyimlerinden deneysel atölye çalışmalarına dek geniş yelpazede eğitim olanaklarıyla eğitim hayatına başlayacak. 15-30 Kasım arasında yapılacak mülakatlarla belirlenecek olan öğrenci kadrosunu, Dans Eğitimleri (akla gelebilecek bütün modern danslar mevcut), Sosyal Programlar (Kurumsal hizmetler, Pilates, Salon ve Latin Dansları, Arjantin tango, Diksiyon, Hitabet, Liderlik, Yaratıcı Drama, Oyunculuk…) bekliyor. Sanatın tüm disiplinlerini kendi bünyesinde toplayan ‘OKUL’, 25 Ağustos 2010’da hayata veda eden genç tiyatro sanatçısı Deniz Gönenç Sümer adına bir çalışma salonu oluşturmuş. Benim de tanıdığım, tanımaktan onur duyduğum Deniz Gönenç Sümer, “OKUL SERHAT KILIÇ”ın salonunda bir ömür var olacak!

Muhteşem bir açılışla büyüleyici konservatuarı Ankara’nın hizmetine sokan Serhat Kılıç ve ekibi, ‘OKUL’un İstanbul ve Berlin şubelerini açmak için kolları sıvamış. Kuruma uğradığınızda ‘o’, ‘bu’, ‘şu’ adlı sınıfların sizleri karşıladığına tanık olup, ‘OKUL’ un içinde yüzünüzde tatlı gülümsemeyle adımlarınızı atacaksınız.

“Okul Serhat Kılıç”

İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 611. Sokak No:9 Oran-Çankaya-Ankara-Türkiye

Tel: 0312 491 65 85 Mail :info@okulluyuz.biz/ http://www.okulluyuz.biz

Lifeartsanat.com

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Yaşam Kaya

Yanıtla