Şizofreni Hastalarından Tiyatro Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2630534Van İpek Yolu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören şizofren hastalarının oluşturduğu tiyatro topluluğu, hazırladıkları oyunu sahneledi.

Van İpek Yolu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören şizofren hastalarının oluşturduğu tiyatro topluluğunca sahnelenen oyun, izleyicelerin beğenisini aldı.
Van Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen “Hayata Dahil Olmak İçin” Projesi kapsamında hazırlanan “Biz de Varız” adlı tiyatro oyunu, Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı’nda sahnelendi.
TRSM’de tedavi gören şizofren hastaların oyuncu olarak görev aldığı tiyatro oyunu, içindeki komik sahnelerle izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Oyunun hastane çalışanları tarafından 4 skeç halinde yazıldığını ve 3 aylık hazırlığın ardından sahnelendiğini belirten proje koordinatörü Fatma Özkan, projeyle evinden çıkamayan, sokağa topluma karışamayan insanların sosyalleştirilmesi amacıyla toplumda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

İlk kez düzenledikleri oyunda bazı eksikliklerin olabileceğini dile getiren Özkan, “Bizler bu akşam gördük ki bu insanlar toplum içerisine de çıkarlar, sokağa da çıkarlar, hatta çoğumuzun cesaret edemediğini yaparak çıkıp sahnede tiyatro bile oynarlar” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar da oyunun içerik olarak çok güzel olduğunu, izlerken duygulu anlar yaşadığını söyledi.
Oyunu profesyonel tiyatrocuların değil, hastaların sahnelediğine dikkati çeken Acar, “TRSM’de tedavi gören, eğitim alan hastaların böyle bir oyun sergilemesi bizleri hem duygulandırdı hem de mutlu etti. Bunun yanında tiyatro anlamında da çok eğlendik” diye konuştu.

Tiyatro oyununu Sağlık Bakanlığı Van Saha Koordinatörü Dr. Fahri Sevinç,  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Vural Polat, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem ve vatandaşlar izledi.

Gösterinin ardından oyunu sahneleyen hastalara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.