Validebağ’da Performatif Eylem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

stickerValidebağ Korusu yanında bulunan alanda başlayan cami inşaatına tepki gösteren ve kendilerine “Validebağ’ın Valideleri” adını veren bir grup kadın, ellerinde fırça ve küreklerle yürüyüş düzenledi.

Validebağ Korusu yanında bulunan alanda başlayan camii inşaatına tepki gösteren mahalle sakinleri eylemlerine devam ediyor. Kendilerini “Validebağ’ın Valideleri” olarak adlandıran mahalle sakinleri, Acıbadem Mahallesi üzerinde bulunan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplandı. Sloganlar atan mahalle sakinleri, daha sonra ellerindeki pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Bazı eylemciler de ellerindeki süpürgelerle yoldaki yaprakları süpürdü. Yürüyüş nedeniyle trafik tek şeride düştü. Eylemcilere trafikte seyreden araçlardan da destek geldi. Daha önce çadırlarda nöbet tutarak bekledikleri inşaat alanının önüne gelen eylemciler, burada da sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Tiyatro sanatçısı Özlem Çakman, “Biz yalnızca çalı çırpı dediğiniz bir koruyu değil, sevgiyle yaşayacağımız eşit bir alanı savunduk. Bu eşitliği betonunuzla, yalan ve talanlarınızla siz bozuyorsunuz. Biz karşı çıkıyoruz, sınıflı bir toplum yaratma projenize inat biz tek bir ağacın dallarıyız. Şiddetinize, polisinize, biberinize, fişeğinize rağmen karşı çıkıyoruz” dedi.

Ellerinde taşıdıkları pankartları polis barikatlarının önüne bırakan eylemciler, daha sonra olaysız bir şekilde eylemlerini sona erdirdi.

HABER3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.