Yezidiler İçin Tiyatro Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yezidiler-icin-tiyatro-gosterisi-6679108_x_oŞırnak Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Cudi Kültür ve Sanat Merkezi (CKM) Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçıp Şırnak’a sığınan Sincarlı aileler için tiyatro gösterisi düzenledi.

Şırnak Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Cudi Kültür ve Sanat Merkezi (CKM) Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçıp Şırnak’a sığınan Sincarlı aileler için tiyatro gösterisi düzenledi.

Şırnak Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisini yaklaşık 600 kişi izledi. Satılan biletlerden elde edilen 2 bin lira, IŞİD’ saldırılarından kaçarak Şırnak’a sığınan Sincarlı ailelere aktarılacak.

Büyük beğeni toplayan tiyatro gösterisinde Şengal Dağı’ndaki Yezidilerin susuz kalmaları canlandırıldı. Vatandaşların ilgiyle izlediği tiyatro gösterisinde birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Gösteriyi izleyen vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, duygulu anlar yerini daha sonra halay çekmeye bıraktı.

Vatandaşlar, kentlerine gelen Yezidilere ellerinden gelen yardımı yaptıklarını, belediyenin de yaptığı bu etkinlikle Yezidilere sahip çıktığını söyledi.

İHA

Paylaş.

Yanıtla