2. Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali İçin Hazırlıklar Başladı 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

index_01Çanakkale’de 9 Mayıs 2015-7 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Arkadaşım Bienal-2. Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali hazırlıkları başladı. Çanakkale Belediyesi, Arkadaşım Bienal Ekibi ve DADA Neşeli Fikirler Atölyesi işbirliğiyle yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kurum ve kişiyle ortaklık kurularak gerçekleştirilecek olan bienal “İçim Dışımdan Büyük” sloganıyla tüm çocukları bienale davet ediyor.

Küratörlüğünü Ani Setyan’ın yaptığı bienal kapsamında çocuklar, gençler ve eğitmenlerin farklı sanat disiplinleriyle, farklı malzeme, teknik ve ifade biçimleriyle tanışması ve özgün işler çıkarması amacıyla atölye çalışmaları, seminer, söyleşi ve sanatçı buluşmaları gerçekleştirilecek ve çalışmaların sonucunda ortaya çıkan işler kentin farklı mekanlarında izleyiciyle buluşacak.

Çanakkale’de bir çocuk bienali düzenleme fikri, 2010 yılında 2. Uluslararası Çanakkale Bienali sırasında çocukların önerisiyle gerçekleştirilen “Arkadaşım Bienal” projesi esnasında ortaya atıldı. Projeye çocukların yoğun ilgisi sonucunda 2011-2012 yıllarında Mavitay Çocukların Kültür Evi ve Çanakkale Belediyesi öncülüğünde; yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kurum ve kişiyle ortaklık kurularak 1. Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali gerçekleştirildi.

Hayallerin sanat yoluyla bir araya geldiği Arkadaşım Bienal – 2. Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali birlikte hayal etmek ve birlikte üretmek üzere dünyanın bütün çocuklarına açık.

Arkadaşım Bienal
Adres: DADA Neşeli Fikirler Atölyesi Kemalpaşa Mahallesi Tekke Sokak No:46 Çanakkale / TÜRKİYE
Telefon: +90 5396950033
Email: arkadasimbienal@gmail.com
Website: www.arkadasimbienal.com

Paylaş.

Yanıtla