Ankara’da Yeni Bir Topluluk: KriSahne

Pinterest LinkedIn Tumblr +

orman-266x400Mimesis Haber / KriSahne; Ankara çıkışlı yeni kurulmuş bir gezici tiyatro topluluğu. İlk sergiledikleri oyun; Bernard- Marie Koltes’in yazdığı Ayberk Erkay’ın çevirdiği ve Barış Yurtsever’in yönetip oynadığı “Ormanlardan Hemen Önceki Gün”.

Umut Aşkın Toğar, Berrak Atlı, Zeynep Temel, Hakan Can Kargidanoğlu, Ömer Abat ve Barış Yurtsever’den oluşan KriSahne’nin, gelecekteki oyunları farklı yönlere işaret eden edebi metinler arasından seçilecek ve oynanacak.

“Ormanlardan Hemen Önceki Gün”, sokakta yaşayan ‘yabancı’ denilen, ismi dahi olmayan evsiz bir adamın oldukça uzun ve kesintisiz bir monoloğundan oluşuyor.

Oyunu sahneye uyarlayan ve ‘yabancı’ karakterini canlandıran Barış Yurtsever, oyunla ilgili olarak, “Oynadığım karakter ‘yabancı’ toplumu içselleştirememiş, sadece kendi benliğini kovalayan onu da bulamayan karmaşanın içinde sıkışmış bir karakter. Bir umut vaad etmiyor topluma ama kendine dair bir umudu var. Toplumdaki bu yalnızlaştırma durumu beni dünyada en rahatsız eden durum. Koltes’in ironik sözleri, onun baktığı pencereden bir oyun sahnelemek fikri beni çok heyecanlandırdı. Seyirci sokakta gördüğü başını çevirdiği durumlara bu oyunda bakmak zorunda kalıyor” diyor. (Milliyet Blog Yazarı Fisun Yalçınkaya’nın Bir Yabancının Hikayesi adlı Blog’undan)

Yeni bir tiyatro topluluğu olarak gezici tiyatro yapıyorlar.

Önümüzdeki günlerdeki oyunları; 25 Aralık 2014 Ankara Sanat Tiyatrosu ve 24 Ocak 2015 Moda Sahnesi’nde olacak.Toplulukla ve oyunla ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Biletler http://www.modasahnesi.com/ ve http://ast.com.tr/ de ve gişelerinde satıştadır.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.