Haldun Taner İçin Uluslararası Piyes Yarışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1419202531967Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önde gelen öykü, tiyatro ve kabare yazarlarından Haldun Taner’in doğumunun 100. yılında Türk dünyasında uluslararası piyes yarışması düzenlenecek.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş, TÜRKSOY üyesi ülkeler kültür bakanlarının kararıyla ilan edilen “2015 Haldun Taner Yılı” kapsamında, uluslararası bir piyes yarışmasının yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Purtaş, şöyle konuştu: “Burada esas amaçlanan Haldun Taner ve onun ölümsüz eserleri vasıtasıyla Türkiye’nin tiyatro geçmişini, tiyatro sanatını tanıtmak ve tiyatro alanında ülkelerimiz arasında var olan mevcut işbirliğini güçlendirmektir. Kuşkusuz ki Haldun Taner’in eserlerinin diğer Türk cumhuriyetlerinin repertuvarlarına dahil edilmesi mevcut işbirliğimizin güçlenerek gelişmesine fırsat sunacaktır. Tiyatro alanında TÜRKSOY üyesi ülkeler arasında uzun süredir devam etmekte olan bir işbirliği mevcut. Bu işbirliği TÜRKSOY’a üye ülkeler Tiyatro Yöneticileri Kurulu tarafından başarıyla yürütülmektedir. Önümüzdeki yıl bu tür etkinliklerde Haldun Taner ismini daha çok duyacağız.”

Prof. Dr. Fırat Purtaş şöyle devam etti: “2015’in ilk günlerinde Haldun Taner Yılı’nın açılışını Ankara’da yapmayı planlıyoruz. Mart ayı başında ise 2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Merv şehrinde, geniş katılımlı bir açılış olacak. Bu açılış sırasında Haldun Taner’in bir eseri ilk kez Türkmenistan’da sanatseverlerle buluşacak. Yıl boyunca tüm Türk cumhuriyetlerinde benzeri temsilleri gerçekleştirilecek.”

 Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.