III.Reich, Tiyatro 1112 Garaj Sahnesinde Seyircisiyle Buluşuyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamedMimesis Haber/ Tiyatro 1112 Garaj ekibi, bu yıl kendi salonlarında perde açtı. 5 sezondur Ankara seyircisine seslenen ekip, bu yıl kendi salonunda seyircilerini ağırlıyor.

Bertolth Brecht’in III.Reich (Korku ve Sefalet) oyunu, Yunus Emre Bozdoğan’ın rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun müziklerini Oktay Köseoğlu yapıyor.

Oyunda günümüz Türkiyesi resmediliyor. Hitler döneminde yaşanan korku, ötekileşme, yoksulluk, koşulsuz itaat etme temaları episodik anlatımla komik ve trajik öğeler de barındırarak seyirci karşısına çıkıyorç

Yunus Emre Bozdoğan’ın kaleminden III.Reich (Korku ve Sefalet) şöyle anlatılıyor: “Aylardan zulümdü, günlerden öteki. Geçsin diye bekliyordum geçmedi. Sonra öldük biz. İt izinin meşrulaştığı zamanlardı, annem öpeyim de geçsin dedi öptü, geçmedi. Sonra öldük biz. Belki tarihe geçer dedik, geçmedi. Sonra yine öldük biz. Tarihe bakmak, görünenin ardını görmekle mükellef olmalı. Gazetelerin, televizyonların hatta kitapların yalan söylediği zamanlarda tarih nasıl yazar acep gerçekleri..?
Eskiden çok eskiden insanlar ateşin etrafında toplanıp öyküler anlatırlardı birbirlerine. Yalansız öyküler. Güzel öyküler. Art niyetle kirlenmemiş öyküler. Sonra biz öldük. Ama öyküler hala anlatılır. En karanlık çağlarda birbirimize fısıltıyla anlatırız. İyi dönemler de olur bazen, bağıra bağıra anlattığımız. İşte bu öyle bir öyküdür, şimdilerde fısıltıyla anlatılan. Sonra biz yine ölürüz. Hepimiz ölürüz. Öyküler kalır ve bilenler bilmeyenlere anlatmaya devam eder. Tarihi biz yazarız. Öteki tarihi…”

Oyuncular: Hakan Salınmış,Aylin Saraç,Altan Alkan,Elif Gizem Aykul,Tufan Afşar

Salon adresi: Macun Mah.ATB İş merkezi, K blok no:271, Yenimahalle/ANKARA

Tiyatro 1112 web sitesi: www.tiyatro1112garaj.com

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.