İş Bankası Çalışanları Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroİş Bankası çalışanlarının oluşturduğu İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu, Shakespeare’in “On İkinci Gece” oyunu ile 29 Aralık’ta İş Sanat’ta sahne alacak.  

İş Sanat’tan yapılan açıklamaya göre, mesai dışı zamanlarda birlikte tiyatro yapan bir grup İş Bankası çalışanı ile tiyatro macerasını beraber yürüttükleri profesyonel oyuncuları buluşturan topluluk, 2012’nin yaz aylarında oyun seçme sürecine başladı. İngiliz yazar William Shakespeare’in en çok sergilenen komedyarından biri olan “On İkinci Gece”de karar kılan oyuncular, dramaturji ve sahne üstü çalışmalarını yıl boyunca sürdürdü.

Klasik olanı çağdaş olanla buluşturan oyunun yönetmenliğini ise İş Bankası çalışanı Abdullah Cabaluz üstlendi. Topluluk, 2013 yılının ocak ayında gerçekleşen gala ile sahneye adım attı. Bugüne kadar 9 kez izleyici karşısına çıkan oyunculara, İş Bankası’nın müzikle ilgilenen çalışanlarının oluşturduğu “İş Bankası Orkestrası” eşlik ediyor.

“İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu”, oyunu 29 Aralık’ta İş Sanat’ta sahneleyecek. Oyunun geliri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak.

Türkiye’de ilk ve tek “Halk Jürisi” oluşumu olan “Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği”, 2012-2013 sezonunda İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen “On İkinci Gece” adlı oyunu, kurum çalışanlarının arasında güven, dayanışma ve motivasyonu tiyatro çalışmaları ile sağlamak amacıyla sahnelenen yapımlara verilen “Jüri Özel Ödülü”ne layık buldu.

Dünya

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.