İsveçli Tiyatro Yazarı Strindberg’in Oyunları Türkçede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

78fb98811c3f4a0b_636x350Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), ünlü İsveç Tiyatro Yazarı August Strindberg adına düzenlenen seminere ev sahipliği yaptı.

Seminerde, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’e, sahnelenmek üzere, Strindberg’den Türkçeye çevrilmiş beş ayrı oyunun metinleri teslim edildi. ÇŞM, ünlü İsveç Tiyatro Yazarı August Strindberg’in hayatını, yapıtlarını ve tiyatrosunu anlatan seminere ev sahipliği yaptı.

İsveç Büyükelçiği tarafından düzenlenen seminerin açılışı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’e teslim edilen oyun metinleriyle yapıldı. Devlet Tiyatroları’nda sahnelenmek üzere Strindberg’in eserlerinden çevrilen oyunlar arasında, “Düş Oyunu”, “Hayaletler Dansı”, “Baba”, “Ölüm Dansı” ve “Şam Yolunda” bulunuyor.

Uzmanlık alanı Strindberg ve eserleri olan Upssala Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Profesörlerinden Björ Meidal’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Profesör Meidal’ın “Strindberg’in Dünyası” adlı eserinin de Türkçeye çevrileceği bildirildi.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.