“Bizim İstediğimiz Tiyatroyu Yapın!”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
kemal-kocaturk_34417Mimesis Haber / Tiyatro Kumpanyası’nın kurucusu oyuncu-yönetmen Kemal Kocatürk’e geçtiğimiz günlerde açıklanan Kültür Bakanlığı yardımları hakkındaki görüşlerini sorduk.
Bu yıl Kültür Bakanlığı’nın özel tiyatrolara desteği için başvuruda bulundunuz mu? 

 

Geçen sene başvurmuştuk ve yardım çıkmıştı. Fakat tartışmalar üstüne yardımı geri çevirmiştik. Bu sene ise başvurmadık. Hem zaten bize vermeyeceklerini düşündüğümüzden hem de verilen yardım aslında tiyatronun hiçbir masrafına tam anlamıyla yetmediğinden. Devletin bize uygun gördüğü parayla tiyatroyu çekip çevirmek mümkün değil. Bir de üstüne Demokles’in kılıcı gibi tepenizde dikiliyorlar: “Bizim istediğimiz tiyatroyu yapın!”

Geçen yıl bu konuyla ilgili tiyatrocular arasında çeşitli tartışmalar yapılmıştı; bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Geçen sene çeşitli tartışmalar yaptık ama devamında örgütlenemedik. Bu sene bence artık tren kaçtı. Geçen sene bir şeyler yapabilmiş olsaydık mesele aynen tekrar etmeyebilirdi. Belki sonuç değişmezdi ama elimizden geleni yapmış olurduk.

Tiyatrocular arasında herkes kendini düşünür hale geldi. İnsanlar kendisi fon alamadı diye uğraştı; ama halbuki alanı da, yanındaki diğer alamayanı da görmesi gerekiyordu. Maalesef ki biz tiyatrocular olarak örgütlenemiyoruz.

Sezin Gündoğan / Mimesis Haber

 

Paylaş.

Yanıtla