Kültür Bakanı Ömer Çelik, Üstün Akmen’e Tazminat Davası Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ustunakmenMimesis Haber / Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir köşe yazısında “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği” gerekçesiyle gazeteci Üstün Akmen’e, Evrensel Gazetesi’ne ve gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü aleyhine 10 bin lira istemiyle manevi tazminat davası açtı.

Ömer Çelik avukatı aracılığıyla şikâyet dilekçesini, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimliği’ne sundu.
Söz konusu dilekçede, Evrensel gazetesi yazarı Üstün Akmen’in 29 Ekim tarihli TÜSAK Yasa Tasarısı, Meclise Varmadan Ortadan Kaldırılmalı başlıklı yazısında “… Sanatçılara eşi menendi görülmemiş işkence”, “Bakanım Civanım Ömercik Bey”, “kültürsüz kültür bakanı” ve benzeri ifadelerle Ömer Çelik’in kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu kaydedildi.

“Çağımızda basının dördüncü güç olduğu ve zaman zaman birinci güç haline geldiği düşünülürse kişilik haklarına yapılan saldırının neticesi geniş boyutlara ulaşmıştır” denilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “… müvekkilimin kişilik haklarının ihlal derecesinin ağır olduğu aşikardır. Davalının yarattığı manevi yıkıntı üzüntünün para ile giderimi olanaksız olmak ile birlikte, yapılan haksız saldırının kısmen de olsa giderilmesi için yasalar uyarınca karşılığının talep edilmesi müvekkilimin hakkıdır.”

Dilekçede, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in gazeteci Üstün Akmen ile Evrensel gazetesinden 10 bin liralık manevi tazminat talep ettiği bildirildi.

Konu ile ilgili görüşüne başvurulan Üstün Akmen, Ömer Çelik’in kendisinin ödeyeceği 10 bin liraya ihtiyacı olduğuna üzüldüğünü söyledi ve: “Keşke Ömer Çelik Bey’in alındığı ifadelerimi kendisine birer birer açıklama imkânını elde edebilseydim. O da bu yollara tevessül etmeseydi. Üzgünüm, ama bende para yok! Umarım, haklarını aylardır inanarak savunduğum binlerce TÜSAK mağdurundan 500 sanatçı, adam başı 20 Türk Lirası hibe eder, ben de Sayın Bakan’a borcumu öderim” dedi.

Paylaş.

Yanıtla