Mehmet Akan’ı Tanır Mısınız?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
200px-Mehmet_akanMimesis Haber/ 1970’li yılların alternatif tiyatro hareketine damgasını vuran kişilerden birisi olan Mehmet Akan’ın ölümünün üzerinden sekiz yıl geçti. Sanatçının dostları Mehmet Akan hakkında bazı etkinlikler gerçekleştiriyor. Tiyatrocu Atila Alpöge tarafından gönderilen bilgilendirmeyi aşağıda okuyabilirsiniz.

Mehmet Akan’ı 8 yıl önce yitirmiştik. Çok yönlü bir tiyatro adamıydı.  Oyuncu, yazar, koreograf, yönetmen…  Ayrıca bir halk dansları grubuna, bir halk şarkıları korosuna yaşam vermişti.Tiyatroda iyi, ilginç ve örnek nitelikli işler yapmıştı.  Televizyonda ise Umur Bugay’ın 13 yıl televizyon ekranlarından inmeyen ünlü Bizimkiler dizisinde apartman yöneticisi Sabri Bey’i oynamıştı.  Bu yoldan kamuoyunun sevgilisi olmuştu.  Herkes onu Sabri Bey diye bildi.

Geçtiğimiz 2 Aralık günü sevgili kızı Şirvan Akan ve eski eşi Alev Akçin onu anmak için bir gece düzenlediler.  Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda.  Salon tıklım tıklım doluydu.  Dans gösterimleri, koro konserleri, konuşmalar sahnelendi.

Biz de (eski yılların Genç Oyuncular Topluluğu) aramızdan biri olmuş olan Mehmet’in anısına katkıda bulunmak için bir video hazırladık. Umur Bugay da onunla birlikte oluşturdukları TV dizilerinden bir seçme yaptı.

Aşağıda bu iki çalışmayı bir araya gelmiş olarak bulacaksınız.  Tamamı 22 dakika.

Belki Mehmet’i izlemiştiniz, tanımıştınız, belki de bu video ilginizi çeker diye yolluyorum.

Sevgilerle

https://www.youtube.com/watch?v=_nnY2i_tzZc

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş.

Yanıtla