Sanata Bütçe Fazla Geldi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

98cbc-eskEskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 bütçe görüşmelerinde, kültürel ve sosyal çalışmalara ayrılan bütçenin yaklaşık yüzde 50’si kesildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2015 yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Yapılan görüşme sonucunda AKP Meclis üyelerinin çoğunluğuyla kültürel ve sosyal çalışmalara ayrılan 10 milyon lira Fen İşlerine aktarıldı. CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen karar AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak tiyatro oyunları izlemek üzere kente gelen tiyatro eleştirmenleri duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına; Sanat Kurumu Derneği Başkanı İlker Çetin, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Şefi Altuğ, Tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi,  Odunpazarı’nın CHP’li Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.

Toplantıda konuşan Üstün Akmen şöyle konuştu: “13 yıldır başarılı bir grafik çizen Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın iki oyununu izlemek için Ankara, İstanbul ve İzmir’den buraya geldik. Eskişehir’in Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası bütçe yetersizliğinden yurtdışına gidemiyor diye düşünürken, şimdi AKP’li Meclis üyelerinin aldığı yüzde 50’lik bütçe kısıtlaması bizi çileden çıkardı. Çok başarılı bu iki kurumun bütçesinde kısıtlamaya gidilmesini anlamış değiliz. Bunu AKP iktidarının cellatlığı olarak nitelendiriyorum. Bu sanata yapılan darbedir. Buna izin vermeyeceğiz. Bu bir kültür ve sanat hainliğidir. Bir gün bunun hesabı sorulacaktır.”

Tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi de “Devletin ısrarla sürdürdüğü politikası var. Tek boyutlu insan yetiştirmek” dedi.

Birgün

 

Paylaş.

Yanıtla