Şehir Tiyatroları’ndan Yeni Çocuk Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamedMimesis Haber/ 100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ‘Bir Gün Ayakkabımın Teki’ adlı çocuk oyununu Aralık ayının son haftasında seyirciyle buluşturuyor. Derya Yıldırım’ın yazdığı Özgür Tanık’ın yönettiği ‘Bir Gün Ayakkabımın Teki’, 25 Aralık 2014 tarihinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde…

Bir mutfak… Her yer dağınık… Oyuncu bu dağınıklığı toplamaya çalışırken çeşitli sakarlıklarla daha çok dağıtır. En sonunda ayakkabısının sol tekini giyer, sağ teki yoktur. Meraklı, Soltek’e Sağtek’in gittiğini söyler. Soltek onun kendisini bırakarak gittiğine inanmaz, çünkü ayakkabılar bir çift olarak kullanılır. Meraklı tek bacaklı korsanın resmini göstererek Sağtek’in tek bir ayakkabıya ihtiyacı olan Kaptan Cook’un yanına gittiğini söyler. Meraklı Sağtek’in yolculuk sırasında başından geçenleri anlatır. Soltek, Sağtek gibi anlatılan hikayeyi canlandırır. Oyuncu bu sırada Sağtek’i bulur. Soltek, Sağtek’i gördüğü için çok mutlu olur. Sağtek uyuyakaldığı için geç kalmıştır. Soltek ve Sağtek artık birliktedir.

Derya Yıldırım/Derya Çetinel’inrol aldığı oyunun dramaturjisi Sinem Özlek, sahne ve kostüm tasarımı Eylül Gürcan, müziği Uskan Çelebi, ışık tasarımı Mahmut Özdemir, efekt tasarımı ise Yunus Nalcı’ya ait.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.