Şehir Tiyatroları’ndan Yeni Oyun: Sırça Hayvan Koleksiyonu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sırça Hayvan Koleksiyonu (2)Mimesis Haber / Şehir Tiyatroları 100. yaşını kutladığı 2014 – 2015 sezonunda dünyaca tanınan oyunlarla repertuarını zenginleştirmeye devam ediyor. Her geçen gün yeni oyunlara perde açan Şehir Tiyatroları bu kez dünya tiyatro yazınının önemli ismi Tennessee Williams’ın Sırça Hayvan Koleksiyonu’nu seyirciyle buluşturuyor.

Sırça Hayvan Koleksiyonu, bir anne ve iki çocuğunun hikâyesi üzerinden sistemin yıkıcı gücünün mağdur ettiği bireylerin ve o bireylerden oluşan toplumun açmazlarını gözler önüne serer. Her geçen gün bireyler üzerindeki baskısını artırarak onlara yaşam alanı tanımayan bir sistemin dayatması altında ezilen, orta sınıf bir ailenin çaresizliğini anlatan oyun, 1930’lardan tuttuğu ışıkla günümüz toplumunun açmazları ve sıkıntılarının nedenlerini de görünür kılıyor. Yönetmen koltuğunda Yıldırım Fikret Urağ’ın oturduğu oyunda Edip Tepeli, Sevil Akı, Ayşecan Tatari ve Tanju Girişken rol alıyor.

Çevirisi Aytuğ İzat, sahne ve ışık tasarımı Cem Yılmazer, kostüm tasarımı Nihal Kaplangı’ya ait olan oyun; 24-27 Aralık 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.