Soytarım Lear Kadıköy Halk Eğitimde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroAltıdan Sonra Tiyatro ve Pangar Ortak Yapımı  “Soytarım Lear” Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde!

“Soytarım Lear” ilk kez İstanbul Tiyatro Festivali’nin katkılarıyla 2014 Mayıs ayında 19.İstanbul Tiyatro Festivalinde sahnelendi.

W. Shakespeare’in “Kral Lear” oyunundan Yiğit Sertdemir’in uyarlayıp yönettiği oyunda Berkay Ateş, Demet Evgar, Okan Yalabık, Sezin Akbaşoğulları, Umut Kurt, Tomris İncer ve Yiğit Sertdemir oynuyor. Sahne,kostüm, maske, kukla ve makyaj tasarımıCandan Seda Balaban’a,  ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a ait  oyunun müziklerini Tuluğ Tırpan yaptı.

 Oyun hakkında;

Bu güçlü ve şimdiye dek belki de binlerce kez sahnelenmiş oyun, bir tragedya. Ancak biz yolculuğumuza, Lear’ın ve çevresindekilerin hikâyesini; Lear’a en yakın kişi olan, bütün gerçekleri ve fikrini hiç çekinmeden dillendirebilen, fakat her nasılsa oyunun bir yerinde kaybolan ve bir daha adı bile geçmeyen, Soytarı’nın gözünden başladık. Oyunun o bilinmedik anında kaybolan Soytarı, yanına aldığı bu hikâyeyi, başka soytarılarla yeniden anlatmayı seçse; Lear’ın yaşadıklarını, hem de kendi gözünden paylaşmayı tercih etse, ortaya ne çıkardı? Bu nedenle oyunu grotesk dille yeniden yaratmak ve seyirciyle “soytarıca” bir Lear hikayesini paylaşmak istedik. Groteskin o acıtıcı gerçekliğiyle baş başa kalmak… Jan Kott, Çağdaşımız Shakespeare adlı kitabında şöyle der: “Tragedya rahiplerin, grotesk soytarıların tiyatrosudur.” Belki de yapmaya çalıştığımızı en iyi özetleyen sözleri de buradan yola çıkarak dillendirebiliriz: “Biz, ‘Kral Lear’ı rahiplerden çalıp, soytarılara teslim ettik…”

Yiğit Sertdemir

 Oyun tarihleri: 15-16 Aralık Pazartesi ve Salı günleri sa:20.30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Adres: Bahariye cad. No.39 Kadıköy Gişe tel:0216 336 29 07

Biletler Biletix ve sahne gişesinde

Bilgi için: Nilgün Kurt 0543 348 16 96 nilgun@pangar.com.tr

Soytarım Lear

Yazan: W. Shakespeare

Uyarlayan-Yöneten: Yiğit Sertdemir

Sahne Tasarımı: Candan Seda Balaban

Müzik:Tuluğ Tırpan

Kostüm, Maske, Kukla, Makyaj Tasarımı: Candan Seda Balaban

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Ses Düzenleme: Meriç Şeker, Aras Tüysüz, Okan Yalabık

 Oyuncular: Berkay Ateş, Demet Evgar, Okan Yalabık, Sezin Akbaşoğulları, Tomris İncer, Umut Kurt, Yiğit Sertdemir

 Akordeon: Hakan Ali Toker

Kontrbas: Aydın Balpınar, Çiğdem Tachouli

2 perde/ara dahil 150 dak

Paylaş.

Yanıtla