Tiyatro Çekirdek, Balıkesir Sanat Merkezi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Screen Shot 2014-12-09 at 2.21.28 PMMimesis Haber/ Balıkesir Sanat Merkezi bu haftasonu BSM’de ‘Tiyatro Çekirdek’ ekibini ağırladı. Tiyatro çekirdek oyuncuları, Turgut  Özakman’ın  yazdığı  “Ben Mimar Sinan” adlı oyunla BSM sahnesindeydiler.

Oyunda  375 eseriyle hayranlık uyandıran Mimar Sinan’ın eserlerine, yaşadığı çağa tanık olduk. 98 yıl yaşayıp, 70 yıl devlete hizmet veren Mimar Sinan, Osmanlı İmparatorluğunda mimarbaşı olarak Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III.Murat döneminde yaşamış. Ben Mimar Sinan oyunu ile ;“Çıraklık eserim” dediği Şehzade Camisi’nin, “Kalfalık eserim” dediği Süleymaniye Camisi’nin ve “Ustalık eserim” dediği Edirne ilindeki dünya kültür mirası listesine giren Selimiye Camisi’nin inşaatı sırasında yaşananları görüyoruz. Heyecanları, sevinçleri, ve ölenlerin ardından yaşanan hüznü yaşıyoruz.

Dış seslerle süslenen oyunun yönetmenliğini Fuat Kurumahmut, özel kostüm tasarımını Suna Çötok yapmış. Mimar Sinan’ı canlandırmak için uzun bir hazırlık yapan oyuncu  Fırat Güner izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. İzleyiciler arasında Balıkesir Sanat Merkezi’nin destek verdiği Harb-iş spor kulübü bayan futbol takımı da vardı. Oyun sonunda futbol şube sorumlusu Sezgin İzgi,”Harb-iş spor kulübü olarak İzmir deplasmanından önce böyle bir sanat etkinliği ile stres atıp, moral depoladık. Desteklerini esirgemeyen Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan’a ve BSM ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.