Uluslararası Assitej Pakistan Saldırısını Kınadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
ASSITEJ_logo_cyanASSITEJ Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Yönetim Kurulu olarak, Pakistan, Peshawar’da çocukların hedef alındığı korkunç saldırıyı ya da dünyanın herhangi bir yerinde çocukları politik entrikaların piyonu olarak kullanan girişimleri en güçlü biçimde kınıyoruz. İroniktir ki bu saldırı Malala Yousafzai’nin çocukların eğitim hakkı üzerine yaptığı çalışmalardan ve olağanüstü cesaret ve bağlılığından ötürü Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmesi ile yakın bir tarihe denk düşmektedir. Kimbilir böylesine insanlıkdışı bir vahşetle öldürülen 130 çocuğun içinden başka kaç Malala çıkabilirdi?

ASSITEJ çocukların haklarının heryerde korunmasına inanmış ve yaşam ve gelişim haklarını da içeren dört temel prensip üzerine kurulu 1989 Dünya Çocuk Hakları Bildirgesi’ne tam bağlı olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Tiyatro ve sanatı araç olarak kullanarak, her çocuğun, yaşamın ona sunabileceklerini en üst düzeyde deneyimleyebilmesi için çalışmaktayız. Dünya’nın 90 ülkesinden fazlasında üyeleri bulunan bir birlik olarak her yerde her çocuğun korunması ve bu haklarının savunulması hususundaki bağlılığımızı bildirmek istiyoruz. Çocukların, onlara geleceğe dair umutlar kazandırmaya ve potansiyellerini gerçekleştirmeye yardımcı olabilecek eğitim, sanat ve diğer deneyimlere dair haklarını savunuyoruz.

ASSITEJ Yönetim Kurulu olarak, tüm üyelerimizi, Avaaz’daki, dünyanın tüm çocukları için eğitime hakkı çağrısını desteklemeye davet ediyoruz. Dilekçeyi aşağıdaki linkten imzalayabilirsiniz:
Pakistan, Peshawar çocuklarını saygıyla anıyor ve bu büyük kayıpla karşı karşıya kalan ailelerine başsağlığı dileklerimizi ve desteklerimizi gönderiyoruz. Tüm hükumetleri, her yerde çocukların korunması ve savaş ve şiddet sarmallarının kurbanı olmamaları adına birlikte çalışmaya davet ediyoruz.
Bu insani amaç uğruna el ele verelim. Gelecek, çocuk haklarıyla ile ilgili yapıcı kanuni tepki verme becerimize bağlıdır.
17 Aralık 2014

Paylaş.

Yanıtla