Ataşehir Belediyesi 5.Çocuk Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5_uluslararasi_atasehir_cocuk_tiyatrolari_festivali_basliyor_106360_627_409Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Çocuk Tiyatroları Festivali 27 Ocak’ta başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda, Ataşehir’li çocukların yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmeleri amacıyla hazırlanan Festivalde toplam 11 tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak.

“Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla, her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturacak festival, 15 Şubat’a kadar devam edecek.

Şimdiye kadar yaklaşık 40 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan festivalde bu yıl da 10 bin çocuğun tiyatroyla buluşması bekleniyor.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenecek festivalde; bazı oyunlar günde 2 seans izlenebilecek.

Geçen yıl Polonya, Romanya ve Macaristan’dan gelen çocuk tiyatrosu gruplarının katıldığı festivalde, bu yılda İsviçre ve Gürcistan’dan gelecek misafir tiyatro grupları, ülkelerinin oyunlarını sahneleyecek.

5. Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali hakkında açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Bu yıl Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali’nin beşincisini düzenliyoruz. 3 hafta boyunca 11 çocuk tiyatro oyunu yalnız Ataşehir’den değil, İstanbul’un dört bir yanından gelecek küçük izleyicilerle buluşacak. Çocukların ilerideki büyük başarılarının temelleri, küçük yaşlarda kurulan hayallerle atılır çoğu zaman. Bu nedenle çocukların ve gençlerin sanata yönlendirilmeleri, cesaretlendirilmeleri büyük önem taşıyor. Geniş ufuklara sahip bireylerin oluşturduğu bir toplum yaratmak da ancak bu yolla mümkün olacaktır.”      

Ücretsiz olan festival davetiyeleri; Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ile Ataşehir Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Bilet Noktası ve Küçükbakkalköy Hizmet Birimi’nden temin edilebilinir. Program için linke tıklayınız!

Atasehir.belediyesi

Paylaş.

Yanıtla