Açık Hava Tiyatrosu Yıkılıyor, Yerine Cami Yapılıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroMimesis Haber- Rumeli Hisarı Müzesi içerisinde yer alan, yıllardır pek çok konsere ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapmış Açık Hava Tiyatrosu camiye dönüştürülüyor. Burası Muhsin Ertuğrul’un öncülüğünde kurulmuş 60’lı yıllardan beri faaliyette olan bir kültür sanat mekanı… Ancak bugün tiyatronun sahne bölümünün yer aldığı yere bir cami yapılıyor.

Yetkililer burada daha önceden bir cami olduğunu o yüzden buraya bir cami yapıldığını belirttiler. Yıkım tarihini ise 1956 olarak belirttiler. Ancak gerçekte buradaki cami Osmanlı zamanında 19. yüzyıl içerisinde yıkılmış bir cami. O günlerden bu günlere ise caminin minaresinin ancak yarısı kalmış vaziyette. Boğaz Kesen Cami olarak bilinen bu cami, belediye tarafından yeniden inşa ediliyor. Müze içerisindeki kültür sanat alanı ise yıkıma uğruyor.

Yetkililerden müzede genel bir restorasyon çalışması olduğunu öğrendik. Örneğin surları gezmek yasak… Ancak surların restorasyonuna başlamak yerine cami yapımı ile başlanması da ayrıca dikkat çekiyor. Haberin ayrıntılarına aşağıdaki görüntüden ulaşabilirsiniz…

Paylaş.

Yanıtla