Anadolu Ateşi’nden De Tahrik Oldular

Pinterest LinkedIn Tumblr +

anadolu-atesinden-de-tahrik-oldularAnadolu Ateşi isimli dans topluluğunun bugün Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenleyeceği gösteri, gericilerin tepkisine neden oldu. 2001 yılından bu yana Türkiye ve dünyanın birçok yerinde milyonlarca insan karşısında sahne alan topluluk, “cehennem ateşi” ve “şeytanlar” ifadeleriyle hedef alındı.

aksarayhaber.net.tr adresli yerel haber sitesinde 4 Ocak’ta yayınlanan “ASÜ’de Cehennem Ateşi’ne Hazırlık” başlıklı haberde Anadolu Ateşi’nin gençlerin ahlakını bozacağı öne sürüldü.

“Zamanın Fransa Kralına Dans oyununu bir fermanla yasaklatan Kanuni Sultan Süleyman’ın torunlarının kendi atalarına değil de gâvurlara özenmesi, onların şeytani oyunlarına özenmeleri kimi duyarlı çevrelerce tam bir facia olarak nitelendirilmektedir” denen bu haberin ardından 10 Ocak’ta bu kez AKP’li Aksaray Belediyesi eleştirilerin hedefi oldu. Belediyeyi etkinliğe sponsor olduğu için eleştiren site, “şeytanın emellerine hizmet eden bu ifsat organizasyonuna belediyenin sponsorluğunu derhal geri çekmesi” çağrısında bulundu.

12 Ocak’ta tekrar “haber” yapan site, belediyeden somut adım atmasını talep etti. Anadolu Ateşi’ni “sanat adı altında dansöz oynatanlar” olarak tanımlayan site, gelen tepkiler üzerine belediyenin bazı reklam panolarındaki belediye logosunu kaldırdığını ancak bunun yetersiz olduğunu yazdı. Sitede ayrıca, bazı “duyarlı vatandaşların” görüşlerine de yer verildi:

Hamza E. “Muhafazakar bir belediye olmasına rağmen ahlak dışı bir organizasyona sponsor olması çok yanlış bir şeydir.”

Ömer Ö. ”Aksaray Belediyesinin logosu ile bir dansözün aynı karede olması utanç verici bir durumdur.”

Ayşe G. “Evliyalar diyarı Aksaray da böyle çirkef bir programın sahnelenmesi şehrimizin maneviyatına yakışmıyor. Ayrıca belediyenin böyle çirkef programa yardımcı olması kabul edilebilir bir şey değildir.”

Yusuf Ç. “Aksaray Belediyesi bu ahlak dışı organizasyondan desteğini çekmezse ecdadımızın kemiklerini sızlatmış olur.”

Gönül A. “Kanaatimce başta Belediye başkanı ve belediye yöneticileri, bu ahlaksız organizasyonun detayları hakkında malumat sahibi olmadıklarını düşünüyorum. ”

Emrah A. “Aksaray Belediyesi onlarca hayırlı işlere imza atmış, yüzlerce muhtaç ailelere yardım etmiş ve şimdiye kadar hep dini –milli değerlere sahip çıkmıştır. Fakat sanat adı altında yapılacak bu çirkin programa sponsor olması bende çok şaşırdım. ”

Hamdullah E. “Mevleviliğin sembolü olan semazenlerle hayâsızlığın sembolü olan dansözlerin aynı organizasyon tarafından yapılması bence para kazanmak için bunlar her yolu kendilerine mubah görüyorlar.”

İleri Haber’e bilgi veren topluluk üyeleri, henüz programda bir değişiklik olmadığını, akşam Aksaray’da sahne alacaklarını söyledi.

İlerihaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.