Enka Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

enka-acikhava27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları 2 Şubat’ta başlıyor. 12 oyun ve 1 konserle 24 Mart’a kadar sürecek olan Buluşmalar’ın ilk konukları Dot Tiyatro, Merve Engin Tiyatro Neki, biriken ve Sarı Sandalye olacak.

Milattan önce 414‘ten 2015 yılına uzanan ve 2429 yıllık birikimi içinde barındıran 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları 2 Şubat Pazartesi akşamı Tiyatro Dot’un Dövüş Gecesi oyunuyla başlıyor. Murat Daltaban rejisiyle sahnelenen interaktif oyun, “demokratik sistem simülasyonu”nu anlatıyor.

ENKA’nın 3 Şubat Salı akşamı konuğu ise; bir aktristin, rolü ile paralel olarak hayatıyla hesaplaşmasını konu alan Kesit olacak. Birim Ömer Erol’un yönettiği ve Merve Engin’in oynadığı Tiyatro Neki’nin Kesit’i farklı duyguları aynı anda yaşatan bir yüzleşme hikayesini ENKA seyircisine anlatacak.

4 Şubat Çarşamba akşamı ise, Çehov ve Suvorin metinlerinden uyarlanarak biriken’in sıradışı rejisiyle sahnelenen Tatyana, 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nın konuğu olacak. Fırat Çelik, Meral Çetinkaya, Defne Halman gibi isimlerin rol aldığı oyun, para statü şöhret için çevrilen oyunları ortaya seriyor.

ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda hafta biterken, Sarı Sandalye’nin George Perec’in aynı adlı romanından uyarlayarak sahneye koyduğu “Ücret Artışı Talebinde Bulunmak İçin Servis Şefine Yanaşma Sanatı ve Biçimi” seyirciyle bir araya gelecek. 6 Şubat Cuma akşamı zam istemenin en komik hali ENKA Sahnesi’nde gösterilecek.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla