“Hikaye Anlatma Sanatı” ve “Anlatan Beden” Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

10868133_902876953078920_6719185736736372034_nMimesis Haber/ Her gün, bir çok hikaye anlatılır. Hikayeler insanlarla kurdulan iletişimin vazgeçilmez bir parçasıdır. Sözlü geleneğe ait hikaye anlatma sanatı çok eski zamanlardan beri varlığını sürdüregelmiştir.. Hikaye anlatma sanatının, kültür oluşumuna, büyük katkıları vardır. Bu sanatın kökleri çok eskilere dayanmasına rağmen, hikaye anlatıcılığı yaşadığımız modern çağda dahi aktüelliğini korumaktadır.

Bu atöye; hem bir hikayeyi ezberlemeden anlatmayı hem de beden ile nasıl daha iyi anlatılacağını merkeze alıyor.

Berlin’de yaşayan Ragnhild A. Mørch, hikaye anlatıcısı ve eğitmenidir. Oslo’daki Oslo ve Akershus Üniversitesinde; tiyatro yönetmenliği, tiyatro bilimleri ve hikaye anlatıcılığı eğitimini tamamlamış (B.A., M.A.), daha sonra Londra’da aldığı Pandomim eğitimi ile de kendine has bir tarz yaratmıştır. 1996 ve 2004 yılları arasında Avrupa’nın farklı ülkelerinde; tiyatro yönetmeni ve yapımcısı, tiyatro pedagogu ve hikaye anlatıcısı olarak çalışmış; açık alan tiyatro prodüksüyonları, Hindistan’daki tiyatro festivali, BBC kanalı ve Norveç’teki birçok televizyon kanalı için projeler üretmiştir. Tiyatro ve Pandomim alanında edindiği yıllanmış deneyimlerinden sonra, yalnızca hikaye anlatıcılığı alanına konsantre olmaya karar vermiştir. 2005 yılından beri bu alanda hem anlatıcı hem de eğitmen olarak çalışmakta ve araştırmalarına devam etmektedir.

Berlin Sanat Üniversitesi’ndeki “Storytelling in Art and Education / Eğitimde ve Sanatta Hikaye Anlatıcılığı” programının konseptini geliştirmiş ve halen programın sanat yönetmenliğini yapmaktadır. Ayrıca programda eğitmen olarak da çalışmaktadır. Bunun dışında Londra’daki Roehampton Üniversitesi’nde ve farklı ülkelerde eğitimler vermektedir. Londra’da yaşadığı yıllarda çocuklar ile bir çok proje geliştirmiş, uzun erimli hikaye anlatıcılığı projelerinde; anlatma sanatının çocukların pedagojik ve kişisel gelişimine ne tür katkılar sunduğunu araştırmıştır. Ragnhild A.Mørch eğitmenliğinin yanısıra hikaye anlatıcısı olarak da Avrupa’da tanınmış en önemli isimlerinden biridir. Avrupa’da gerçekleşen bir çok önemli “Hikaye Anlatıcılığı Festivalinde” sahne almaktadır. Ragnhild hikayelerini üç farklı dilde (Norveç’ce Almanca ve İngilizce) anlatmakta ve anlatımı Londra’da aldığı Pandomim eğitiminin derin izlerini taşımaktadır.

Katılımcı sayısı: max: 20, min: 10
Ne zaman: 24-25 Ocak 2015, 10.00-17.00 saateri arasında
Ücretlidir.
Adres: KÖŞE SAHNESİ, Adres: Rasimpaşa Mahallesi Uzunhafız Sokak No:57 Kadıköy / İstanbul
Kimler Katılabilir:Bu atölyeye hem yeni başlayanlar hem de daha önce hikaye anlatıcılığı eğitimi almış olanlar katılabilirler.

Başvuru:  masalanlaticiligi@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla