Oyun Bandı’ndan “Uyanış”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uyanış-jpeg17Mimesis Haber / İstanbul’da kurulan yeni bir tiyatro grubu olan “Oyun Bandı”nın Aralık 2014’de prömiyer yapan oyunu “Uyanış”, 28 Ocak Çarşamba 20:30’da, Profilo Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

“Uyanış”, yepyeni kurgusuyla bir şizofrenin gözünden; geçmiş, bellek, kadın erkek sorunları, aile çatışması, kaza, yazgı, bilinçaltı ve estetik gibi kavramlara değiniyor.

Yakup Almelek’in bu eseri, 2010 yılında Amerikalı tiyatro yönetmeni Annie Ward’un rejisiyle Broadway’in “Theatre Three” tiyatrosunda sergilenmiştir.

Yakup Almelek’in yazdığı “Uyanış”ı, birçok başarılı tiyatro projesinde imzası bulunan Saydam Yeniay yönetiyor. Proje Tasarımını ve Proje Sanat Yönetmenliği’ni ise aynı zamanda “Oyun Bandı”nın kurucusu olan Yağmur Yağmur üstleniyor. Mapping ve ışık teknikleri kullanılarak; görselliği yüksek bir atmosferde geçen oyunun, dekor tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, ışık tasarımı Murat Özdemir’e, kostüm tasarımı Dilek Kaplan’a, müzikleri ise Orhan Enes Kuzu’ya ait.

Detaylı bilgi almak isteyenler 05432890276 telefon numarasından ya da yy.yagmuryagmur@gmail.com e-mail adresinden Yağmur Yağmur’a ulaşabilir. “Uyanış” 28 Ocak Çarşamba 20:30’da Profilo Kültür Merkezi’nde…

Künye
Yazan: Yakup Almelek
Yöneten: Saydam Yeniay
Proje Tasarım ve Proje Sanat Yönetmeni: Yağmur Yağmur
Dekor Tasarım: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarım: Murat Özdemir
Kostüm Tasarım: Dilek Kaplan
Müzik: Orhan Enes Kuzu
Video: Can Çakmakçı
Afiş Tasarım: Genco Demirer
Dramaturji: Saydam Yeniay, Yağmur Yağmur

Oyuncular:
Özlem Öçalmaz
Alayça Öztürk
Barış Aytaç
Dikmen Seymen
Kubilay Karslıoğlu
Elçin Hanbay Kaya
Ahmet Dizdaroğlu
Batuhan Sezer

Paylaş.

Yanıtla