Paris Des Femmes Tiyatro Festivali Sedef Ecer’le Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sedef ecerMimesis Haber / Paris’te her yıl 9 kadın yazarın katılımıyla yapılan Paris des Femmes Tiyatro Festivali bu yıl Türk yazar Sedef Ecer’in oyunuyla açılacak.

Ecer, festivale, bir çok ülkede en çok satan yazarlar arasında yer alan Amélie Nothomb ve Fransa’nın en prestijli edebiyat ödülü Goncourt’un bu yılki sahibi Lydie Salvayre gibi isimlerle birlikte katılacak.

Ecer’in First Lady adlı oyununu uzun yıllar Comédie Française’de çalışmış Jean-Philippe Puymartin sahneye koyacak ve başrolde Fransızların en sevilen sanatçılardan, bir çok Molière ve César ödülünün sahibi, Fransa’yı Oscar’larda temsil etmiş aktris Agnès Jaoui olacak. Jaoui’nin yanısıra, tiyatro ve sinemada bir çok yapımda çalışmış aktörler de sahnede olacak.

Festivale katılan tüm oyunlar Fransa’nın en köklü tiyatro yayınevi Avant-Scène tarafından yayınlanacak.

Oyunlarını direkt olarak Fransızca yazan Ecer’in « À la périphérie » adlı geçen oyunu da Fransız basınında çok büyük yankı bulmuştu: Le Figaro kendisini Fransa’nın en önemli çağdaş tiyatro yazarları arasında saymış, Le Monde, Humanité, Télérama, l’Express gibi ulusal basının yanısıra tiyatro basını da son derece güzel eleştirler yayınlamıştı. Ecer’in oyunları Fransa ve Almanya’da turnelerle sürüyor, yazar ayrıca Fransız Kültür Bakanlığı Devlet Yardımı heyeti, Fransız Ulusal Drama Yazarları ajansı gibi resmi görevlerini de sürdürüyor.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Sedef Ecer’in oyunu “First Lady”
    9 Ocak 2015 Cuma 20:30’da
    THÉÂTRE DES MATHURINS’de izlenebilir
    Adres: 36 rue des Mathurins 75008 PARIS

Yanıtla