Üstün Akmen İçin İmza Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

üstün akmenMimesis Haber / Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in TEB Başkanı Üstün Akmen hakkında açtığı hakaret davasını protesto etmek ve suçlamaların geri çekilmesini sağlamak için uluslararası kampanya sitesi change.org’da imza kampanyası başlatıldı. Dünya çapındaki sanat, siyaset ve ifade özgürlüğü kurumlarının dikkatine yönelik olarak hazırlanan kampanya Mehmet Fuat Ulus tarafından başlatıldı.

Kampanyaya şuradan destek verilebilir.

Bakan Çelik, bir köşe yazısında “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği” gerekçesiyle gazeteci Üstün Akmen’e, Evrensel Gazetesi’ne ve gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü aleyhine 10 bin lira istemiyle manevi tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde, Evrensel gazetesi yazarı Üstün Akmen’in 29 Ekim tarihli TÜSAK Yasa Tasarısı, Meclise Varmadan Ortadan Kaldırılmalı başlıklı yazısında “… Sanatçılara eşi menendi görülmemiş işkence”, “Bakanım Civanım Ömercik Bey”, “kültürsüz kültür bakanı” ve benzeri ifadelerle Ömer Çelik’in kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu kaydediliyordu.

Üstün Akmen ise Ömer Çelik’in kendisinin ödeyeceği 10 bin liraya ihtiyacı olduğuna üzüldüğünü belirterek “Keşke Ömer Çelik Bey’in alındığı ifadelerimi kendisine birer birer açıklama imkânını elde edebilseydim. O da bu yollara tevessül etmeseydi. Üzgünüm, ama bende para yok! Umarım, haklarını aylardır inanarak savunduğum binlerce TÜSAK mağdurundan 500 sanatçı, adam başı 20 Türk Lirası hibe eder, ben de Sayın Bakan’a borcumu öderim” demişti.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.