Yolcu Tiyatro’dan Yeni Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

karanligin_otesinden_g_s_yolcu_tiyatro_2014_0647Mimesis Haber/ Yolcu Tiyatro’dan Yeni Oyun:“Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler”

“Sonra günün birinde bakarsınız ki, bu çılgınlık kendi sınırlarını aşıp sizin mahallenize girivermiş.”

Yolcu Tiyatro bu defa Ariel DORFMAN’ın Başka Bir Dünya İçin Manifesto: “Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler” adlı oyununu yeniden kurgulayarak seyircisinin karşısına çıkıyor.

“Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler” oyununda tecrit, kadın cinayetleri, tecavüz, işkence, din sömürüsü, çocuk işçiler, anadil ve çevre eylemleri gibi konularda, dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye’de baskılara, insan hakları ihlallerine uğrayanların gerçek hikayeleri anlatılıyor.

Ariel Dorfman’ın yazdığı, Ersin Umut Güler’in yönettiği, Sanem Öğe’nin çevirdiği oyunda Cenk Dost Verdi, Simge Geren, Ulaş Bayır oynuyor. Müziklerini Ulaş Bayır’ın, Işık Tasarımını Alev Topal’ın, Ses Tasarımı ve Müzik Prodüksiyonu’nu Tufan Dağtekin’in yaptığı oyunun fotoğraflarının altında Orhan Cem Çetin / Kaan Sofuoğlu – Kalimba imzası var.

25 Aralık tarihinde prömiyer yapan oyunun ocak ayı oyun programı daha zengin. Ayrıca Yolcu Tiyatro, başta İstanbul olmak üzere pek çok şehirde ve Uluslararası festivallerde sahne alan, 3D Mapping teknolojisini kullanarak sahnelediği, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından biri olan “Kapıların Dışında” adlı oyununu da sahnelemeye devam ediyor.

Ocak Ayı Oyun Tarihleri:

“KARANLIĞIN ÖTESİNDEN GELEN SESLER”
— 3-17 Ocak Cumartesi 20:30 Küçük Salon (Kadıköy)
— 9-16 Ocak Cuma 20:30 Şermola Performans (Beyoğlu)
— 31 Ocak Cumartesi 18:30 Moda Sahnesi

“KAPILARIN DIŞINDA”
4 Ocak Pazar 18:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi
19 Ocak Pazartesi 20:30 Kozyatağı Kültür Merkezi (KOZZY)
23 Ocak Cuma 20:30 Barış Manço Kültür Merkezi

BİLETLER: Biletix, Mybilet ve Gişelerde
http://www.biletix.com/etkinlik/RTETI/TURKIYE/tr
http://www.mybilet.com/event/13799/kapilarin-disinda/
http://www.modasahnesi.com/e-bilet?eid=192
http://www.kucuksalon.com/tiyatro/iletisim

Paylaş.

Yanıtla