Tiyatro Dünyasında Görev Değişikliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imageİlker Gezici’nin Sabah gazetesinde yayınlanan yazısının bir kısmını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Tiyatroda, kadro değişikliklerinin yaşandığı bir hafta geride kaldı. ‘Diva’ ve ‘Müziksiz Evin Konukları’ adlı iki oyunda önemli rolleri üstlenen oyuncular, yerlerini yeni isimlere bıraktı

Sezonun başından bu yana izleyiciyle buluşan ‘Müziksiz Evin Konukları’ ve ‘Diva’ adlı oyunlar, yola yeni kadrolarıyla devam ediyor. Bildiğintiyatro tarafından sahnelenen ‘Diva’ adlı oyun, iki oyuncusunu birden değiştirdi. ATV’de yayınlanan ‘Kara Ekmek’ dizisinde rol alan Elifcan Ongurlar’ın set yoğunluğu sebebiyle bıraktığı oyundan, ‘Diva’yı canlandıran başrol oyuncusu Ayta Sözeri de ayrıldı. Oyunu yazan ve yöneten Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Ongurlar’ın yerine geçip ressam karakterini canlandırmaya başladı. ‘Diva’yı ise artık Tatavla Tiyatro’nun kurucusu Eraslan Sağlam oynuyor. Magazin figürü ‘Diva’nın, kendi resmini çizmesi için gittiği sanat atölyesinde yaşadığı ilginç olayları anlatan oyunda; Gülüm Baltacıgil Gacoin ve Ömer Fırat Köker de rol alıyor. Geçtiğimiz hafta yenilenen kadrosuyla ilk kez sahnelenen oyun, her salı Cihangir’deki Tatavla Sahne’de izleyiciyle buluşuyor.

‘BELLA’ EL DEĞİŞTİRDİ
Kadro değişikliğine giden bir diğer oyun ise; Tiyatro Kare’nin iki sezondur devam eden ‘Müziksiz Evin Konukları’ adlı oyunu oldu. Pulitzer ödüllü oyunda; Serpil Tamur’un canlandırdığı sevgisiz babaanne rolünü usta oyuncu Suna Keskin devraldı. Birkaç yıldır sahnelerden uzak kalan Ebru Cündübeyoğlu ise, oyundan ayrılan Özge Özder’in yerine çocuk ruhlu ‘Bella’ karakterini canlandırmaya başladı. Son olarak yine Tiyatro Kare’nin ‘Aşka 103 Adım’ adlı oyununda rol alan Bülent Seyran da oyuna şaşkın sokak kabadayısı rolüyle dahil oldu. Sert ve katı bir kadın olan babaanneleriyle yaşamak zorunda kalan çocukların öyküsünü anlatan oyun, yenilenen versiyonuyla ilk kez 7 Mart’ta Trump’ta izleyiciyle buluşacak.

‘UYUMU YAKALAMAK ZOR’
Tiyatro Kare’den ayrılan Serpil Tamur, Tiyatro Pera’nın sahneye koyduğu ve Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği ‘Annem, Oğlum ve Ben’ adlı oyunda rol alıyor. Oyunda ailesini ayakta tutmaya çalışan fedakar anne rolüyle izleyici karşısına çıkan deneyimli oyuncu; diğer oyundan ayrılma sebebini ise şöyle açıkladı: “Müziksiz Evin Konukları’, gayet güzel devam ediyordu. Ancak oyunda kızımı oynayan Özge Özder ayrılmak zorunda kaldı. O ayrılınca ekip dağıldı. Ben ona alışmıştım. Alıştığımın dışıda bir oyuncuyla devam etmek ve tekrar aynı uyumu sağlamak çok zor. O yüzden ben de iznimi istedim. Bir kan değişikliği yapıldı. Kendilerine karşı en ufak bir kırgınlığım, yaşanan herhangi bir olumsuz durum yok.”

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.