Umut Tiyatrosu Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

umuttiyatrosuTrabzon’da 7 yıl önce kurulan Trabzon Umut Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan profesyonel ödenekli tiyatro grubuna girerek, hedeflerini büyüttü.

“Alevli Günler” adlı oyunuyla birlikte daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedefleyen tiyatro grubu, tiyatroya verilen desteğin artması ve tiyatrolar için salonların açılmasını istedi. Bakanlık ödeneklerinin yetersiz olduğundan söz eden ve toplumun duygusal ve düşünsel esenliği için ödeneklerin uygar, demokratik ve akılcı ölçütlere göre oluşturulması gerektiğini belirten Trabzon Umut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Cengiz Aydoğdu, “Trabzon’da devlet tiyatrosu dışındaki tiyatroların en büyük sorunu salon yetersizliğidir” dedi.

Trabzon’da 7 adet ödenekli tiyatro olduğunu ve bu sayının artmasının en büyük dilekleri olduklarını kaydeden Aydoğdu, “Tiyatro oyunu için uygun olan KTÜ’ye bağlı AKM, Osman Turan Kültür Merkezi ve FEF Mahmut Goloğlu dinleme salonu ile Hamamizade ve DT Haluk Ongan sahnelerinin bütün tiyatrolara tahsisi konusunda yetkililerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Tiyatro grupları olarak yalnızca 130 kişilik Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’ni kullanabildiklerini vurgulayan Aydoğdu, “Kültür merkezinin müdürü Sadettin Önsel’e de yardımlarından dolayı teşekkür etmek isteriz. Sayın yetkililere de çağrımızdır: 7 tiyatro Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’ne 3 güne sıkıştırılmış durumdadır. Sayın yetkililerin sorunun çözümün de katkı sunacaklarını umuyorum” diye konuştu.

Takaonline

Paylaş.

Yanıtla