Tiyatrocular Şermola Performans İçin Şarkı Söylüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamed10 Nisan akşamı, Şermola Performans Sahnesi için büyük bir umut taşıyor! Çünkü dayanışma ruhuyla özel bir gece düzenleniyor. Geceden sağlanacak gelir, sahneyi ekonomik darboğazdan kurtarmak için kullanılacak.

Dayanışma konserinde kimler var?

Sadi Celil Cengiz’in sunumuyla gerçekleşecek özel gecede, tiyatrocular bu kez şarkı söylemek için sahnede olacak. Sıkıntıların şarkı söyleyerek aşılacağı iyi niyetini saklı tutmanın her şeyi çok daha güzel hale getireceğine inananlar, dostlarının desteğiyle zorlu günlerin üstesinden kısmen de olsa gelmek arzusunda.

Gecenin solistleri; Ahmet Melih Yılmaz, Ayça Damgacı, Çiçek Dilligil, Çiğdem Erken, Deniz Türkali, Emre Kınay, Engin Alkan, Erdem Şenocak, Erkan Kolçak Köstendil, Fırat Tanış, Funda Eryiğit, Orhan Alkaya, Sermet Yeşil ve Sevinç Erbulak. 10 Nisan Cuma akşamı saat 21.00’de Taksim The Mekan’da gerçekleşecek konserin gelirleri Şermola Performans Sahnesi’ni ekonomik darboğazdan uzaklaştırmak için kullanılacak.

Şermola Performans Nedir?

Şermola Performans, 2010 ylında Mîrza Metîn ve Berfîn Zenderlioğlu’nun öncülüğünde, Destar Tiyatro bileşenlerinin ve destekçilerinin çabalarıyla kurulmuş bir performans sahnesidir. Destar Tiyatro topluluğunun kendi çalışmalarını daha fazla disiplinize etmek, gösterimler yapabilmek, mekânı sahne sıkıntısı yaşayan farklı tiyatro gruplarıyla ve farklı disiplinlerle paylaşmak amacıyla kurulmuştur.

Birçok tiyatro oyunu, dans, konser, kısa film, belgesel, söyleşi  için kapılarını açan mekân, 80’in üzerinde farklı gruba ve 200 civarında farklı etkinliğe ev sahipliği yaparak 5 yıl boyunca neredeyse her gün kapılarını açık tuttu. Gönlümüz o kapının sahne sanatları için her daim açık kalmasından yana.

2010-2015 yılları arasında Şermola Performans’a, fikrine, inancına, mücadelesine destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Paylaş.

Yanıtla