Türkiye’de Yabancı Kadınlar Neler Yaşıyor?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5b1c10larca_yabanci_gorsel_1Romen tiyatro sanatçısı Dorina Maria Harangus çeşitli nedenlerle Türkiye’ye gelen ve Türkiye’de yaşayan Rus, Afrikalı, Çek, İngiliz, Amerikalı, Kolombiyalı, Arjantinli, Alman, Hollandalı ve Romen kadınların yaşadıklarını sıra dışı bir bakış açısıyla Türkçe olarak Türk izleyiciyle buluşturuyor.

Türkiye’deki yabancı kadınların bu samimi hikayesi şaşırtıcı ve düşündürücü sahneleriyle dikkat çekiyor. Oyun 15 Mart Pazar günü saat 18:00’da Öykü Sahne’de.

Sorina’nın Öyküsü

10larca Yabancı, Türkiye’ye geldikten sonra yabancı bir ülkenin toplumsal, siyasal, kültürel ve dinsel bariyerleriyle karşı karşıya kalan bir kadının, Sorina’nın öyküsü anlatılıyor. Bu karşılaşmalar her zaman doğrudan doğruya gerçekleşmezken Sorina, ihtişamlı şehir İstanbul’a seyahati sırasında diğer yabancı kadınlar ve onların öyküleriyle buluşmuş ve yeni deneyimler ediniyor. Söz konusu kadınlar, onun kamerası önünde poz vermeye ve öykülerini anlatmaya istekliler. Biri şarkıcı, diğeri çello sanatçısı iki kadınla birlikte, İstanbul’un sokaklarından birinde bu kadınların öykülerini anlatan Sorina, 10 bölüm boyunca, her bir öyküyü bir elbise gibi üzerinde denemekte ve bu öykülerin ruhuna uyup uymadığına bakıyor.

Sorina’nın Çektiği Fotoğraflar

Oyunda Rus, Afrikalı, Çek, İngiliz, Amerikalı, Kolombiyalı, Arjantinli, Alman, Hollandalı ve Romanyalı kadınların öyküleri yer alıyor. Keşif yolculuğu sırasında Sorina, birçok hata yapmış, onu hem inciten hem iyileştiren bir kentte kendi dramıyla yüzleşiyor.

Tamamı kurgusal bir çerçeveye uyarlanmış da olsa öykülerin tümünün gerçek olması dikkat çekiyor. Sanatçı Dorina Harangus’un kaynağı haberler, Facebook, arkadaşlar ve ona öykülerini anlatmak isteyen diğer kadınlar. Harangus konu hakkında şunları söylüyor: “Bu insanların bazıları deneyimlerini paylaşırken gururluydu, öte yandan bazıları anonim kalmayı tercih etti. Oyunda bütün bu öyküler müzik eşliğinde, bazen dramatik bazen de komik ama dokunaklı bir biçimde anlatılıyor ve toplam 1 saat 15 dakika süren bir tiyatro gösterisinde yaşam buluyor”

Oyun, 15 Mart Pazar 2015 tarihinde saat: 18:00 de, Öykü Sahne (İstanbul/Anadolu Yakası, Bahariye Caddesi, Sakızgülü Sok. No:29, Kadıköy) de gerçekleşecek.

Yenişafak

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.