Michael Boyd’dan Okullarda Dramayı Destekleme Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Çeviri/ Royal Shakespeare Tiyatro topluluğunun eski sanat yönetmeni Michael Boyd okullarda dramayı desteklemek için “gençlerde merakı canlandırmayı” amaçlayan bir kampanya başlattı.

Stage, 3 Şubat 2015, Çeviri: Elif Karaman

Sir-Michael-Boyd-Launches-Pledge-To-Support-Drama-In-Schools-Photo-Credit-Jonathan-Hipkiss1-700x344Michael Boyd “I Support Drama in Schools” kampanyasını açıklarken. Fotoğraf: Jonathan Hipkiss

Royal Shakespeare Tiyatro topluluğunun eski sanat yönetmeni Michael Boyd okullarda dramayı desteklemek için “gençlerde merakı canlandırmayı” amaçlayan bir kampanya başlattı.

Coventry’de Belgrade Tiyatrosu’nun öncülük ettiği kampanya, sonradan ulusal boyuta kavuşan eğitim programının 50. yılına damgasını vuruyor.

Kariyerine Belgrade’da stajyer yönetmen olarak başlayan Boyd, TiE [Eğitimde Tiyatro] türünde okullarda dramanın sağladığı şeyin “tiyatroyu bağımsız ve sevilen bir sanat haline getiren salt merkezüssü olduğunu” söylüyor.

“Seçtiğim sanat türü ile ilgili inandığım ve değer verdiğim neredeyse her şey, bir TiE prodüksiyonunu Coventry’de bir sınıfta izlediğimde başladı.” diyor ve ekliyor: “Bu şov sayesinde Irlanda kıtlığının tarihi ile ilgili herhangi bir kitaptan öğrenebileceğimden çok daha fazla şey öğrendim.”

Sözlerine şöyle devam ediyor: “Somutlandırılmış öğrenmenin [embodied learning]bu seviyesi, öğrencileri katmanın, etkileşimin, seyircinin şovda yer almasını bir iş haline getirmenin seviyesi bu güne kadar benim tiyatroya yaklaşımımı şekillendirmeye devam etti.”

Okullarda Dramayı Destekliyorum [I Support Drama in Schools] kampanyası, [Coverty’deki] Belgrade’daki gençler için Temmuz ve Ekim’de olmak üzere 2 haftalık festivalleri içine alan bir senelik programlamanın yanı sıra, Ekim’de yapılacak olan drama ve tiyatronun okullardaki rolünün tartışılacağı konferansı da beraberinde başlattı.

Belgrade sanat yönetmeni Hamish Glen, Coventry’nin tüm okullara ve çocuklara ücretsiz bir eğitim servisi olan TiE mirası ile “iftihar etmesi” gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda uyardı: “Bu günler çabucak geçiyor ve bu yıl da tiyatronun örgün eğitimdeki var olan ve süregiden rolü üzerine açılan tartışmalarla geçecek.”

 

Paylaş.

Yanıtla