1915 Anısına İstanbul’da Konser: In Memoriam| 24 Nisan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

in-memoriam-konser-kısa-film-thumbMimesis Haber / Anadolu Kültür ve Kalan Müzik işbirliğiyle, 1915 yılında ölüme gönderilen Ermeni aydınların anısına “In Memoriam | 24 Nisan” başlıklı bir konser düzenlenecek. “In Memoriam | 24 Nisan” İstanbul Kongre Merkezi’nde, 22 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da gerçekleşecek.

1915 yılında tutuklanan, sürgüne gönderilen ve öldürülen Ermeni aydınların, şairlerin ve yazarların anısına düzenlenecek gecede Kardeş Türküler, Ara Dinkjian ve Onnik Dinkjian, Erkan Oğur, Ertan Tekin, Hasmik Harutyunyan, Karine Hovhannisyan, Haig Yazdjian, Şahan Arzruni, Erman İmayhan, Eileen Khatchadourian, Henning Schmiedt, Haïg Sarikouyoumdjian, Gaguik Mouradian, David Mayoral ve Jordi Savall sahne alacaklar.

Zülfü Livaneli’nin “Homage to Gomidas” bestesi ise ilk kez bu gecede icra edilecek. Gecede ayrıca Ermeni şair ve yazarların eserlerinden okumalar da yer alacak.

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, bu konserle 100 yıl önce tutuklanarak ölüme gönderilen aydın, yazar ve şairlerin seslerini duymaya, duyurmaya çalışacaklarını söylüyor:

“100 yıl önce bu tarihte İstanbul’daki Ermeni aydınlar, yazarlar ve şairler son kez yataklarında rahat uyudular. Ertesi gece kapıları vuruldu ve ölüm yolculuğu başladı. Sonuçta, Ermeniler katledilirken, İstanbul’da, Trabzon’da, Harput’ta, Diyarbakır’da ve Van’da, ülkemizin dört bir köşesinde, bu toprakların bizi besleyen en güçlü kültür katmanlarından birisi de yok oldu. Onlar yaşasaydı bugün ülkemizin birçok kentinde daha fazla yazar, şair, sanatçı yetişecek, daha fazla sanatsever yaşayacaktı.”

Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık ise “100 yıl önce yapılanlardan hesap sorulmuş olsaydı, belki, 6-7 Eylül olmayacaktı, Dersim’de, Kahramanmaraş’ta, Sivas’ta da katliamlar yaşanmayacaktı” diyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.