2. Sanatta Görünürlük Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

11057211_1556441811276258_7368280789114836175_nMimesis Haber/ Bu sene ikincisi düzenlenecek olan festival 2014 yılında MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı öğrencilerinden Metehan Kayan, Berk Şenöz, Su Güzey ve Hasan Ünal kendi insiyatifleri doğrultusunda, MSGSÜ Çağdaş dans Anasanat Dalı öğrencileri ile gelecekteki ve şu anki alanında özgür bireyler olarak söz sahibi olabilecekleri ve dayanışabilecekleri bir kolektif oluşturmaya yönelmeleri ile başladı. MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Öğrencileriyle oluşturulan Kolektifin insiyatifinde alınan karar ile, “yönlendirilmiş ve sansürlenmiş” gündemde yaşayan, ve haklı bir görünürlük sağlamak adına 1. Sanatta Görünürlük Festivali’ni hayata geçirdiler. MSGSÜ Devlet Konservatuvarı ÇASD öğrencilerinin ve Çağdaş Dans Anasanat Dalı’nın organizasyon çerçevesindeki hayati işbirliği ile, ilki gerçekleşen Sanatta Görünürlük Festivali’nde 7’si dış mekanda 34 eser 5 gün boyunca seyirci ile buluştu.

24-29 Nisan 2015 İstiklal Caddesi Beyoğlu, MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi Şebnem Selışık Aksan Sahnesi,MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Tophane-i Amire, Fransız Kültür Merkezi.  Etkinlikler ücretsizdir.

Gönüllü Öğrenciler ve Sanatçılar:

Aslı Bostancı, Aslı Öztürk, Atmasyon Dans Kumpanyası, Ayça Ceylan, Aydın Teker, Ali Erim Koç, Bahar Temiz, Barbaros, Kayan, Bedirhan Dehmen, Burcu Yılmaz, Burcu Ucatenik, Can Bora, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Defne Erdur, Deniz Ertaş, Deniz Soyarslan, Dicle Doğan, Dila Yumurtacı (dadans), Dilan Yoğun, Dilara Özmakinacı, Ekin Tunçeli, Fatih Gençkal, Görkem Şen, İlkay Türkoğlu, İsmet Köroğlu, KeKeÇa, Leman Sevda Darıcıoğlu, Lerna Babikyan, Martin Keogh, Mezopotamya Dans Topluluğu, Mizgin Bozkaya, Mustafa Karadağ, Münibe Millet, Onur Çanka, Olivia Gugu, Ozan Akgün, Ozan Karabağ, Ömer Kızılırmak, Sedef Gökçe, Selen Lun, Serenay Oğuz, Sunia Asbach, Şebnem Yüksel, Talin Büyükkürkçiyan, Tugay Başar, Tuğçe Göncü, Tuğçe Tuna, Ümit Deveci

Festival afişi: Barbaros Kayan

Basın ve Halkla İlişkiler:  ZB Medya&İletişim (0532 476 13 29) –info@zbıletsım.com

Sanatta Görünürlük Festivali gönüllülük esasıyla hareket eder. Etkinlikler için kitlesine doğrudan davet götürmeyi, çoğu zaman ise etkinlikleri hayatın içine, yaşayan mekanlara taşımayı amaçlar. Bedeni ve hareketi merkez alır ve değişimin değişmezliğinden beslenir. Sanatın kimin veya ne için yapılacağı sorusuna cevap vermek yerine, sürecin ‘an’ı içinde kalmayı tercih eder. Sokakta satılan yemekleri sever, dostları ile kaldırımlarda oturmayı, kapı ağızlarında sohbet etmeyi sever. Bu sebeple herkesin olanda hep beraber olmak ister. Duvarlardan sıkılanların kaçışı olan sokaklarda, görülmeyenlerin hızında nefes almak ister.

29 Nisan Dünya Dans Günü’nü de gündeme taşıyan disiplinlerarası festival, gönüllü dans öğrencilerinin ve bu alanda yer alan bağımsız koreografların birleşerek, sahne ve kamusal alan arasında üretim odaklı geçiş sağlamak adına oluşturduğu bir insiyatiftir. İnsiyatifin amacı, üretilen eserlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak, kitle ile doğrudan iletişime geçmektir.

Festival Programı

 

Paylaş.

Yanıtla