Aydın Şehir Tiyatrosunda Yaşanan Sürgün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aydin_buyuksehir_tiyatrosu_yeni_sezonu_aciyorAydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Konservatuar Şube Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına’nın görevden alınarak, Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı Liman ve Marinalar Şube Müdürlüğü’ne atandığı bilgisine ulaşıldı. Görev yaptığı 2011 yılından bu yana gerek Belediye Şehir Tiyatrosuna gerekse Aydın’da yapılan kültür-sanat etkinliklerine büyük katkıları olan Serkan Fırtına yönetmenliği dışında yazarlık çalışmalarını yürüten bir sanatçı. Böylesine bir sanatçının sürgün gibi bir kararla görevinden alınması Aydın’da günün konusu olmuş durumda. Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği ve Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği basın açıklamalarını yayınlıyoruz.

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği Basın Açıklaması 

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği olarak (ASEM), Aydın Belediyesi zamanından bu yana Sayın Özlem Çerçioğlu’nun yönetiminde olduğu belediyenin birçok kültürel etkinliğinde sahne aldık ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik. Sanata ve sanatçıya her zaman destek olduğunu söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatro ve konservatuar şube müdürü ve aynı zamanda genel sanat yönetmeni olan Serkan Fırtına’nın Kuşadası’nda Denizcilik Daire Başkanlığı’nda görevlendirmiş olmasını hayret ve şaşkınla karşıladık. Görev yaptığı günden bu yana Aydın’daki tiyatroculara elinden gelen desteği sunan Sayın Serkan Fırtına’nın neden görevden alındığını ve sanatla ilgisi olmayan bir göreve gönderildiğini ASEM derneği olarak merak ediyor ve ilgililer tarafından kamuoyuna bilgi verilmesini istiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun çıtasını yükselten ve başarıları ile adından söz ettiren bir sanat insanına yapılan bu davranışı tasvip etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Basın Açıklaması

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliğimizin üyesi Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanat yönetmeni, tiyatro ve konservatuar şube müdürü Serkan Fırtına’nın ve Şehir Tiyatrosu ses-ışık teknisyeni Yaşar Serindağ’ın bu görevlerinden alındığını ve Denizcilik Daire Başkanlığı’na memur ve işçi olarak atandıklarını şaşkınlık ve üzüntüyle öğrendik. Aydın’da başarılı çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunu ülke çapında saygınlığı bilinen bir sanat kurumu haline getiren ve buna önderlik eden yazar, dramaturg, yönetmen Serkan Fırtına’ya ve diğer tiyatro emekçisi Yaşar Serindağ’a yapılan bu etik dışı davranışı kınıyor ve yetkililerden bu konuda açıklayıcı bir cevap beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği olarak sanatın ve sanatçının sürgün edilmesine her zaman karşı olduğumu bir kere daha ilan ediyoruz. Birlikteysek; güçlüyüz!

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.