“Başka Türlü Bir Konuşma, Derinden…”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CELL+11y+RemDans-Tugce+TunaMimesis Haber / 2002 yılında MSGSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladığı sanatta yeterlik programı kapsamında​ tez eseri VERTİGO ile beden ve mekan ilişkisine odaklanan Tuğçe Tuna, “Hücre” eserini ‘2004 yılında İKSV İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini gerçekleştirdiği ve Proje4L’ de sunulan ‘Vertigo/o.4’ den yola çıkarak yeniden üretti.

2013’de MSGSÜ Çağdaş Dans ASD Repertuvarı, 2014’de Geçiş Projesi kapsamında Beyoğlu Yapı Kredi Binası, İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Hücre”de koreografi mekanların yapısal özelliklerine göre uyarlanıyor.

İçsel, bedensel ve düşünsel “özgürlük” üzerine kurgulanmış bir eser olan “Hücre”de beden, ağırlık, denge ve mekan ilişkisiyle oynuyor​.​ Beden mekaniğinin boşluklarından beslenirken, kendi alanını oluşturma, her şeyin bir bütünü oluşturması, birbirini etkilemesi ve bu etkileşim sonucu oluşan durum, problemi yaratma, çözme ve onunla başa çıkabilme isteğine, çabasıyla da ilgileniyor.

Eser, 2.Sanatta Görünürlük Festivali kapsamında 29 Nisan saat 21.30’da MSGSÜ-Fındıklı kampüsünde sunulacak. Ayrıca 21 Nisan Salı günü Tiyatro D22’de izlenebilir.

Konsept&Koreografi: Tuğçe Tuna

Performans Sanatçıları: Pınar Akyüz, Begüm Balcıoğlu, Su Guzey, Ahu Kınoğlu, Tuğçe Tuna.

Müzik: Vahit Tuna ‘Melt’ 2008, Ryoji Ikeda 2001

Ağ Tasarım: Nilüfer Kozikoğlu

Mekan Teknik Uygulama: Metehan Kayan

Fotoğraftaki Sanatçı: Setenay Karadaş

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.