Eric Morris 2-7 Mayıs’ta İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Untitled-2-900x400Mimesis Haber/ Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) tarafından düzenlenen workhopta, dünyaca ünlü oyunculuk eğitmeni ve kuramcısı Eric Morris İstanbul’da profesyonel ve amatörlere yönelik atölye çalışması düzenleyecek. Ücretli atölye çalışmaları 2-7 Mayıs arasında yapılacaktır.

Eric Morris 1960’larda geliştirmeye başladığı özgün sistemini Amerika’dan yola çıkarak dünyayla paylaşmıştır. Carl Gustave Jung’un felsefesinden hareketle ve alt benlikler üzerine yaptığı uzun çalışmalardan sonra kendi tekniğini şekillendirmiştir. Oyuncuların rol yapmasına karşı olan tutumu, ‘rol yapmamak’ ve bunun yerine ‘profesyonel deneyimleyici’ haline gelmelerini öğretmek üzerinedir. Bu teknik, oyuncuların günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları, duygusal karmaşaları ve onların hareketlerini engelleyici gündelik problemleri ele alıp, bunlardan arınmayı ve sahnede ‘olma’ anına nasıl geçebileceklerini anlatır. ‘Oynama’ olgusuna tamamen karşıdır ve oyuncuların ‘olma’ durumuna geçmelerine odaklanmaktadır.

Eric Morris tekniği iki ayrı bölümden oluşmaktadır: Enstrüman (Beden, Zihin Ruh) Çalışmaları ve İşçilik. Enstrüman çalışmalarında yüzden fazla egzersiz bulunmaktadır, bu egzersizlerle oyuncunun nasıl ‘olma’ anına geçebileceği anlatılmaktadır. İşçilik çalışmaları ise oyuncunun aktaracağı metin üzerinden yapılan egzersizlerdir. İki çalışmada birbiriyle birebir örtüşür.

ERIC MORRIS’TEN OYUNCULUK ATÖLYESİ

Profesyonel, Amatör Oyuncular ve Seyirciler için

Atölye II: 5-6-7 Mayıs 2015

Enstrüman-İşçilik-Fütursuzlaşma

Süre: 21 Saat

Hazırlığa hazırlık süreciyle başlayacak olan çalışma amatör-profesyonel oyuncu ayırımı yapmadan kişisel envanterinizin ihtiyaçları üzerine, enstrümanınızı esnetebilmek amacıyla Eric Morris tarafından çalıştırılacaktır. İşçilik’in gerçekleşmesini sağlayan seçim yollarının deneyimlenmesi ve bu deneyimlerin olmak anına dönerek fütursuzlaşma hali de atölye çalışmamız sırasında Eric’in bire bir sizin duygularınızı harekete geçireceği bir süreç olacaktır.

 Önemli Not: Atölyelerin kontenjanları 28 katılımcı ile sınırlıdır.

Atölye II için izleyici sayısı her bir günde 20 kişi olacak şekilde düzenlenmiştir.

Katılımcıların sahne ve tirad ezberlemeleri – yanlarında kulaklıklarıyla birlikte müzik dinleyebilecekleri kendi arşivlerinden oluşan  ipho, iphone – ipod – ipad’lerini getirmeleri gerekmektedir.

Program detaylı bilgileri için tıklayınız: http://bausem.bahcesehir.edu.tr/program/eric-morristen-oyunculuk-atolyesi

Paylaş.

Yanıtla