Oktay Kaynarca: Jüri Acilen Değişmeli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

imageOktay Kaynarca, 19. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri aday listesinin açıklanmasının ardından jüri üyelerine sitem etmişti. Kaynarca, 33 kez kapalı gişe oynayan ve 18 bine yakın seyirciyle rekor elde eden ‘Guguk Kuşu’nun aday gösterilmemesi üzerine, “Bana verecekleri hiçbir ödülü kabul etmeyip onları, onların yaptığı gibi yok sayıyorum” demişti.

Hayranından tepki geldi

Aktör; Kaan Sekban adlı takipçisinin “Sanatçı, bu kadar amatör tepkiler vermemeli. Sinirlenebilir, kırılabilir ve haksız bulabilir ama bir topluluğu aşağılamak Oktay Kaynarca gibi bir isme yakışmadı” eleştirileri üzerine bir açıklama daha yaptı:
“Ödül jürisinin içine çöreklenen tiyatro mafyasını araştırın. Onun kızı, bunun oğlu, şunun kocası… Jüriden o sene ayrılanların ertesi sene aday gösterilmeleri ayyuka çıktı.

Eleştirileri bana ödül vermediler diye yapmadım. Devlet ve şehir tiyatroları dahil, ‘Guguk Kuşu’ kadar iyi bir prodüksiyon yok ama aday değil. Şimdi kimsiniz bilemem ama seyircisiz tiyatro olmaz. Bu Oyun o ödülden bin kez daha değerli bir şeye sahip oldu, Kaan Sekban, seyirciye…

Uzun lafın kısası kral çıplak ve jüri acilen değişmeli. İlişkiler yumağıyla karışmış kafaların yerine, sağlıklı bakabilen objektif bir jüri oluşturulmalı. Bu ödülleri yok sayarak hayatımdan çıkarttım. Siz buyurun, kimi ödüllendireceğinizi düşünün.”

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.