‘Paralı Oyuncu, Mutlu Oyuncudur’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

-parali-oyuncu-mutlu-oyuncudur--5541368Melis Güvenç’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ile yaptığı Milliyet’te yayınlanan röportajını yayınlıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, oyuncuların tiyatro yerine dizilere ağırlık vermesiyle ilgili şöyle konuştu.

Erhan Yazıcıoğlu: “Gençleri bırakmak istemediğim için genel sanat yönetmenliği görevime devam edeceğim. Ekibimdekiler çocuklarım gibi oldu. Birlikte huzuru yakaladık”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu göreve geldikten sonra yeni ekibiyle Şehir Tiyatroları’nı uçurduklarını ve yeni bir heyecan getirdiklerini söylüyor. Belediyenin, kendilerine verdiği sözleri tutmadığı için yaptığı istifa açıklamasıyla ilgili konuşan Yazıcıoğlu “Gençleri bırakmak istemiyorum. Görevimin başındayım” diyerek yönetmelikle ilgili yeni müjdelerini ilk kez dile getirdi.

Şehir Tiyatroları’nda     işler nasıl gidiyor?

İç huzuru ve birbirini sahiplenme kavramını yakaladık. Yıllardır olmayan ve uyuyan bir tiyatro     uyandı. Kalite yükseldi. Artık benim çocuklarım sahnede ruh gibi değil enerjik yürüyor. Bendeki enerjinin buradaki her şeye yansıdığını düşünüyorum. Son iki senemi çok mutlu bir şekilde geçireceğim.

 Göreve geldikten sonra yapılan eleştiriler için ne düşünüyorsunuz?

Dışarıdan bakıp kıskananların, çekemeyenlerin, nifak sokmaya çalışanların önünde taş gibi duruyoruz. Eleştirecek hiçbir şey bulamazsa bu kağıdın rengi neden böyle diye iftira atan var. Bir süre sonra onlar pislikten bıkacaklar, biz iyi şeyler yapmaktan bıkmayacağız. Bir sonraki senenin planı bile bu yıldan hazır.

 Görevinizden istifa     edeceğinizi söylemiştiniz.     Nedir durum?

Gençlerin ve diğer sanatçı arkadaşlarımın istifa edeceğimi açıkladıktan sonra kal diyerek alkış tutmaları beni çok duygulandırdı. Gençleri bırakmak istemiyorum. İstismar etmeden sadece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Fakat ben gidene kadar bu yasalar değişir diye umut ediyorum.

 Göreve geldiğiniz zaman koyduğunuz hedefleri gerçekleştirdiniz mi?

Gerçekleştirdim. Hatta şu an yeni hedefler koydum. Yaz oyunlarını ilan edip, hazır oyunlardan kolaj yapacağız. Beklentilerim sonsuz. Dünyada Şehir Tiyatrosu’nun adının anılmasını istiyorum. Tiyatroda 101’inci yılımızı kutluyoruz diye övünüyoruz ama festivallerde hâlâ bir Türk oyunu yok.

‘Paralı oyuncu, mutlu oyuncudur’

 Oyuncuların dizilere ağırlık vermesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Cebinde parası olan oyuncuyu daha çok seviyorum. Çünkü parası olan oyuncu, tatminkar ve mutlu oyuncudur. Böyle oyuncular daha fazla yoruluyor ama benim daha çok işime geliyor. Çünkü istedikleri ve layık oldukları gibi yaşıyorlar. Kurallara uydukları, oyunlarına disiplinli bir şekilde devam ettikleri sürece bu duruma izin veririm.

 Şehir Tiyatroları için yeni müjdeleriniz olduğunu duydum. Nedir müjdeleriniz?

Gençlerimizi artık kadrolarımıza alabileceğiz. Yıllardır beklenen, iki yıldır ödenmeyen teşviklerimizin ödenmesi söz konusu

 Sansürcü olarak eleştirilmenizin nedeni neydi?

Göreve geldiğimden beri oto kontrol veya törpüleme kelimelerini kullanmam hep kötü yerlere çekildi ve bana sansürcü dediler.  Bize hiçbir şekilde karışılmadığı gibi oto kontrolü elimde tuttuğum sürece de kimse karışamaz.

 ‘Karadayı’ bitmek üzere… Yeni dizi düşünüyor musunuz?

Sürekli teklif alıyorum. Dizi yapmayacağım. Ama şartlarıma uygun, fazla zamanımı almayacak bir iş gelirse düşünürüm.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.