Şimdi Düşünüyordum da… Bugün MODA’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

gizemMimesis Haber – APAP ( Advancing Performing Arts Project) tarafından 2015 yılı boyunca Berlin, Antwerp ve Zagreb’de 6 haftalık residency gerçekleştirmeye davet edilen “Şimdi düşünüyorum da senin için yok olmak ne zor olurdu.” 7 Nisan Salı günü 19.00’da, MODA Sahnesi’nde izlenebilir.

Gizem Aksu’nun Ah! Kosmos ile birlikte yarattığı otobiyografik çağdaş dans performansı, sanatçının ergenlik döneminde ayrıldığı sol yumurtalığı ve futbol ile yıllar sonraki şaşırtıcı karşılaşmasını ele alıyor. Yumurta, futbol topu ve bedenler arasında kurulan ilişki, kadın-erkek, doğa(l)-kültür(el), gerçek-kurgu ikiliklerinin içine-dışına-arasına-ötesine dair samimi bir paylaşıma izleyiciyi davet ediyor.

Performans, yumurtalığın kadınlık, doğurganlık ve kırılganlıkla; futbolun ise erkeklik ve baskınlıkla ilişkilendiren ataerkil ve heteronormatif atıflarını gündelikleştiriyor. Sanatçıların bedenleri, kendilerine yüklenen bu ikililiklerle mücadele ederken arada’nın, öte’nin potansiyellerini araştıran metinlere, oluşlara ve mücadele alanlarına dönüşüyor.

Paylaş.

Yanıtla