Tiyatronun Acı Günü: Yavuz Şeker Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf4103532Şehir Tiyatrosu sanatçısı, sinema ve seslendirme sanatçısı Yavuz Şeker yaklaşık bir aydır ileri derecede zatürre ve koah hastalığı nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

1943 Samsun doğumlu olan Şeker Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olmuş, 1961 yılında da Şehir Tiyatroları’na girmişti. 1963’te Şehir Tiyatroları’ndan ayrılarak, Gazanfer Özcan, Neşe Yulaç, Ulvi Uraz, Ankara Oyuncuları, İstanbul Güçbirliği, Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu gibi özel tiyatro topluluklarında roller üstlenen usta isim, 1974’te Şehir Tiyatroları’na dönmüştü. Şeker, sinema ve dizi filmlerde oynamanın yanı sıra, reklam filmi, seslendirme çalışmaları da yaptı, radyo skeçlerinde yer aldı. En son, Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı oyunda Puck rolünü üstlendi.

Şeker, ‘Keloğlan İş Başında’, ‘Sınıfta Şenlik Var’, ‘Tatlı Cadının Maceraları’, ‘Hızlı Giden Yorulur’, ‘Korkusuz Korkak’, ‘Sakar Şakir’, ‘Gırgıriye’, ‘Atla Gel Şaban’ın da aralarında olduğu sinema filmlerinde rol almıştı.

Oynadığı televizyon dizileri arasında ise ‘Çiçek Taksi’, ‘Üç Aşağı Beş Yukarı’, ‘Bu Adamlar Ne Yapıyor’, ‘Zaman Mekan Makinası’, ‘Tatlı Çarşamba’, ‘Selvi Boylum’, ‘Perihan Abla’, ‘Dilküşa Tiyatrosu’, ‘Hakem Seyfi Dalmaz’yer alıyor. Şeker reklam ve fotoromanlarda da oynamış, yerli-yabancı filmlerin seslendirmesini yaptmıştı.

Usta oyuncu 7 Mart 2000’de Kültür Bakanlığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ödülü almıştı.

Cenaze Bugün

Yavuz Şeker’in cenazesi, 10 Nisan 2015 Cuma, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde saat 10.30’da düzenlenecek anma töreninden sonra, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Rol Aldığı Oyunlardan Bazıları:

Kahvehane, Deli İbrahim, Aynaroz Kadısı, Utanmazın Defteri, Genç Osman, Bir Şehnaz Oyun, Saka Kuşu, Keşanlı Ali Destanı, Çalıkuşu, Aslolan Hayattır, Metro Canavarı, Kafkas Tebeşir Dairesi, Sarıpınar 1914, Memleketimden İnsan Manzaraları, Tahteravallide Üç Kişi, Düğün Ya da Davul, Hırçın Kız, Kırmızı Pazartesi, Düşüş, Nekrassov, Bir Yaz Gecesi Rüyası

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.