Yazarlar Tiyatro Pera Etkinliklerinde Öykülerini Paylaşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

peraTaksim-Beyoğlu’nu yeniden bir kültür-sanat buluşma merkezi haline getirmek için başlatılan Tiyatro Pera etkinlikleri dizisinin üçüncüsünde yazarlar Melisa Kesmez, Mahir Ünsal Eriş, Sinan Sülün öykülerini ve düşüncelerini paylaşacak.

Günümüz genç kuşak öykü yazarlarının öne çıkan isimlerinden Melisa Kesmez, Mahir Ünsal Eriş, Sinan Sülün, öykülerini ve düşüncelerini Tiyatro Pera etkinlikler dizisinde paylaşacak.

Oylum Yılmaz’ın yöneteceği söyleşi öncesinde, Tiyatro Pera oyuncuları, yazarların öykülerinden bölümler sunacak.

“Öyküler ve Yazarları” etkinliği 15 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

Yazarların öyküleri ve sohbetleriyle, katılanları bir yolculuğa çıkaracakları etkinliğin çağrısında şunlar ifade edildi:

“Öyküler… Yaşamımızdan kesitler. Öylesine kesitler ki bunlar, bir anda tüm yaşamı düşündürüp, sorgulamamıza yol açabilirler.

Anton Çehov “Martı” oyununda, “Küçük bir hikaye konusu” der. Bunu söyleyen Nina figürü, farkına varmadan büyük trajediler içeren kendi yaşamının tamamını anlatmaktadır. Bir minik cümleyle, bir imge ya da bir metaforla yaşamın bütününe açılan pencere. Gözden kaçan anlar, yaşayıp da üstünden geçtiğimiz duygular, küçük sorunlar, yaşamın bir köşesine değen küçük hikayeler. Öyküler, bu küçük anlarla koskoca bir yaşama sürükler bizi, düşsel bir yaşantıya götürür.

Bu üç genç yazarımız öyküleri ve sohbetleriyle, bizleri ‘küçük bir hikaye konusu’ yaşamımızda bir yolculuğa çıkaracaklar.”

CNN-Turk

Paylaş.

Yanıtla