1 Mayıs Ablukası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bugün 1 Mayıs. Yine Taksim’e ulaşmaya çalışan gruplara sert müdahale edilecek, yine bilgisayar oyunu oynar gibi tehlikeli bir kaçma kovalamaca oyunu oynanacak. Polis sokakları bu oyun için hazırlamış vaziyette. Birçok yol kapalı, Taksim Meydanı’nı engellemek için il dışından özel uçaklarla getirilen polislerle şehir abluka altına alındı. Bayram olamayan bu bayram gününde sahne önünde, üzerinde ve sahne arkasında çalışan tüm sahne emekçilerinin 1 Mayıs İşçi Bayramlarını kutlu olsun.

Oyuncular Sendikası’nın anlamlı duyurusunu burada paylaşmakta fayda var. Sendika üç yıl önce 1 Mayıs günü sette çalışırken hayatını kaybeden Selin Erdem’i bugün saat 14:00’te anacağını duyurdu.  Selin Erdem için açılan davaysa halen devam ediyor. 1 Mayıs’ın tatil olmasına rağmen işçilerin sette çalıştırılması durumu bir yana tehlikeli ve güvensiz koşullarda çalıştırılmaları da söz konusu.

Gündemde olan bir diğer önemli gelişme ise bir sürgün vakası. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosunun ve Konservatuarın şube müdürü, Şehir Tiyatrosunun genel sanat yönetmeni Serkan Fırtına ve Şehir Tiyatrosu ses-ışık teknisyeni Yaşar Serindağ, tiyatroyla ilgisiz bir alana, liman ve marinalar müdürlüğüne atandılar. Serkan Fırtına’yı sayfalarımızdan da tanıyor olmalısınız. Kendisi yazılarını paylaştığımız bir Mimesis Portal yazarı. Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, yaptığı basın açıklamasında bu sürgün olayını kınadığını ve yetkililerden bir açıklama beklediğini belirtti. En kısa zamanda kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi ve sürgüne uğrayan sanatçıların hak mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.

1 Mayıs’ta anma var, sürgün var ama umut da var. Oyuncular Sendika’sı sendikalı “olmak ya da olmamak” derken başrolün dayanışmada olduğunu bizlere yayınladıkları video ile hatırlatıyor.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

Yanıtla