Aydın Arıt Tiyatrosu ‘Limonluk Arısı’ ile Perde Diyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

19795Mimesis Haber / Aydın Arıt Tiyatrosu ilk oyun olarak Aydın Arıt’ın “Limonluk Arısı” adlı tek perdelik oyununu sahneliyor. 

Bir baba , bir oğul , bir de kadın. Ne kadar da kadim ne kadar da bildik bir hikaye. Farklı olan yazar bu kez. Muzip biri. Bakalım bu kez de ezber tekrar mı edecek ? Yoksa ezber bozulacak mı ? Hollywood hayranı bir yazar , yazdığı son oyunda , esinlendiği yıldızlar birdenbire oyununu canlandırmaya başlarsalar ne olur ? Bir de bu “asi” yıldızlar tuluatı ve doğaçlamayı ; “özgürlüğü” tercih ederek fırsatta “metin dışına” çıkarlarsa seyreyleyin cümbüşü. İster misiniz bu kez “cennetten” kovulan kadın ve oğul olmasın!

“Aydın Arıt Tiyatrosu” , Aydın Arıt adını yaşatmak ve eserlerini sahnelemek amacıyla yazarın kız kardeşi Ömür Arıt de Andrea hanımefendinin himayelerinde 2015 yılında Aydın Arıt Tiyatrosu kuruldu.

Oyunun Künyesi:

Yazan : Aydın Arıt

Rejisör : Savaş Aykılıç

Proje Koordinatörü : Ömür Arıt de Andrea

Koreograf : Sevgi Dişli

Grafik : Benhur Hancı

Oyuncular : Esin Yüksel, Emrah Türkmen, Ferdi Bağcı, Demet İnce

Oyun Tarihi ve Yeri:

13 Mayıs Çarşamba Saat 20.00

Profilo Alışveriş Merkezi Cemal Sahir Cad. No:33 Mecidiyeköy, İstanbul.

Aydın Arıt Kimdir?

Aydın Arıt (d. 1928, İstanbul – ö. 9 Aralık 2003, Göztepe, İstanbul), Türk tiyatro oyunu ve roman yazarı, roman çevirmeni. Kentli insanın her türlü halini anlatan, toplumsal düzen eleştirisinden çok kişilerin ruhsal durumlarına odaklanan oyunlar yazdı. Ayrıca üç roman yazdı ve birçok polisiye romanı Türkçeye çevirdi. Oyunları Mitos Boyut Yayınevi tarafından yayınlandı.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.