Çanakkale Çocuk Bienali’ne Dair Zorunlu Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

arkadaşım bienalÇanakkale Belediyesi, Arkadaşım Bienal Ekibi ve DADA Neşeli Fikirler Atölyesi ana ortaklığında yürütülen ve 9 Mayıs 2015 tarihinde açılan Arkadaşım Bienal-2. Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali kapsamında ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik olarak planlanan Bienal Okul Gezileri’nin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Belediyesi’ne gönderilen bir yazı ile iptal edilmiş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

BASINA VE KAMUOYUNA

Çocukların hayallerinin sanat yoluyla bir araya geldiği Arkadaşım Bienal, çocukları, gençleri, yetişkinleri özgür, farklı ve yaratıcı bir platformda sanatla buluşturmayı ve gelecek nesillerin zihninde özel bir deneyim olarak iz bırakmayı amaçlamaktır. Bu anlayışla insan hakları, barış, şiddet karşıtlığı, eşitlik, gibi evrensel etik değerlere ve ilkelere uygun her iş Bienal’e kabul edilmekte ve sergilenmektedir.

Arkadaşım Bienal Ekibi olarak, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bienal Okul Gezileri’ni iptal etmesine gerekçe ettiği eserlerin gösterimlerinin devam edeceğini kamuoyuna duyurur ve 46 ülkeden 5000’nin üzerinde çocuğun işleriyle içinde yer aldığı bienalde her şeyden önce çocukları bu tartışmalardan ve gerginliklerden uzak tutmanın hepimizin asli görevi olduğunu vurgulamak isteriz.

Çocukların yararına odaklanarak düzenlenen Arkadaşım Bienal, kamuoyunun ve kamuoyunu yönlendirecek konumda bulunanların, konuya çocukları gözeterek, onları herhangi bir tartışmanın malzemesi haline getirmeden yaklaşacakları yönündeki inancını beyan eder.

Arkadaşım Bienal Ekibi
13 Mayıs 2015

Paylaş.

Yanıtla