Cumhurbaşkanı Konuştu: Cibiliyetsiz, Köksüz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

erdogan-defne-halmanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerine bir ay gibi kısa bir süre kala Kur’an, Diyanet, Kabe, imam hatip gibi konulara değindiği ‘din’ eksenli konuşmalarını TİKA açılış töreninde de sürdürdü.

İstanbul’un konser ve gösteri mekanlarından Rumelihisarı’na inşa edilen camiye “Rumelihisarı Sahnesi’ne mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim” sözleriyle karşı çıkan tiyatrocu Defne Halman’ı hedef alan Erdoğan, “Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya. Orası zaten ibadet mekanı” dedi.

Onlar köksüz, onların cibilliyeti bozuk

ATO Congresium’da düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı, ‘Ecdadın eserlerine sahip çıkanları eleştiriyor’ dediği bazı köşe yazarları için, “Onlar köksüz çünkü onların cibilliyeti bozuk” ifadesini kullandı.

Belediye başkanlığı dönemimde yapmak istemiştim

Sözü, cami inşaatının sürdüğü İstanbul’un ‘eski’ konser mekanlarından Rumelihisarı’na getiren Erdoğan, “Ecdadımız yaptırdığı her güzel eserde olduğu gibi Rumelihisarı’ndan da bir mescit inşa etmiş. Ben belediye başkanlığı dönemimde bunu yapmak istedim. Yargıyla boğuşarak bunu inşa edemedim” diye konuştu.

18’inci yüzyılda yıkılan caminin yıkıntılarının bulunduğu bölgenin daha sonra konser alanına dönüştürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, “Sonunda bir STK desteğiyle İBB tarafından aslına uygun hale getirilmeye başlandı. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz?

İstanbul Kubbe Derneği sponsorluğunda yeniden inşa edilen camiye, “Mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim, Hep beraber sesimiz çok yüksek çıkıyor. Beraber direnelim” sözleriyle karşı çıkan tiyatrocu Defne Halman’ı hedef alan Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: “Ama bakıyoruz bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddia edilen birileri “Biz buraya mescit yaptırmayız” diyor. Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı.”

 Diken

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.